apple-voip-api-facebook
Apple begrenser tilgangen til tredjeparter når det gjelder bruk av VoIP API-en.

Annonse


Apple skal begrense utvikleres tilgang til bakgrunnsdata

Fra en rapport av The Information som er gjengitt av 9to5Mac går det frem at iOS 13 introduserer en endring der meldingsapplikasjoner som WhatsApp tvinges til å gjøre om designet deres. Forskjellen går på hvordan tredjepartsapplikasjoner kan bruke iOS til å foreta telefonsamtaler over internett gjennom PushKit VoIP-APIen samtidig som de kjører i bakgrunnen.

Begrenser API-mulighetene ytterligere

Apple har den siste tiden vært under press for å stadig begrense tilgangen som tredjepartsapplikasjoner har til en brukers iPhone og tilhørende data. Den seneste utviklingen er at de tar det et hakk videre med å begrense i hvilken grad applikasjoner som Facebook og WhatsApp kan kjøre internettsamtaler i bakgrunnen, ifølge avisen.

Apple har ikke kommentert funnene, men Facebook har uttalt til The Information at endringen ikke spiller en særlig stor rolle og at de ikke samler inn data mens API-en er aktiv i bakgrunnen. De beskriver samtidig endringene som “ikke ubetydelig”, men at de er i samtaler med Apple for å løse det på en best mulige måte.

Kilder:
9to5Mac
The Information

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse