samsung-8k
Mangel på 8K-innhold har vært et problem for noen, det prøver Samsung å gjøre noe med.

Annonse


Samsung filmer fotballkamper i 8K-oppløsning

Samsung har forrige helg brukt kameraer med 8K-opptak for å filme fotballkamper som et ledd i å utvide porteføljen av innhold med superoppløsning. Den 20. juli brukte de seks 8K-kameraer til å filme fotballkamper mellom Manchester United og Inter Milan samt Juventus og Tottenham Hotspur. 

Fanger opp spillernes ansiktsuttrykk

I en uttalelse forteller den sørkoreanske giganten at det å filme i denne oppløsningen legger opp til at man kan få opp detaljer man ellers hadde hatt vanskeligheter med å fange opp, eksempelvis spillernes ansiktsuttrykk og publikum.

Utover dette blir det brukt en AI Sound-funksjon for å optimalisere lyden i kampene.

Blir vist frem i sosiale medier

Innholdet fra de to fotballkampene som ble filmet i helgen skal bli vist frem i deres forskjellige kanaler på sosiale medier, i tillegg til at de vil pryde QLED 8K-rekken deres i september. Selskapet har et mål om å fortsette bruken av 8K-oppløsning for å skape mer innholdet til den biten av markedet som omhandler nettopp dette.

Annonse


Samsung var den første aktøren som for alvor introduserte nestegenerasjons oppløsning sent i 2018, og ifølge dem selv vil de ha kontroll på halve markedet for slik teknologi dette året.

LG på sin side har begynt å ta i mot forhåndsbestillinger for en 8K OLED-TV.

Her er Samsungs heftige QLED-TV med 8K-panel

Kilde:
ZDNET

Annonse