Apple AR/VR Hodesett
I fjor meldte Reuters at Apple hadde kjøpt opp et oppstartsselskap som jobber med AR-briller. En rekke AR/VR-patenter, senest nå i sommer, forsterker inntrykket av at Apple skal lansere et hodesett snart.

Annonse


Apple jobber med VR/AR-hodesett – kan komme i 2020

Mixed Reality (blandet virkelighet på norsk) er en blanding av datagenererte objekter og den virkelige verden. Det finnes flere hodesett som benytter seg av denne teknologien og ifølge et nytt patent er det mye som tyder på at Apple også vurderer å kaste seg inn i dette markedet.

Les også: Apple med AR-oppkjøp: – Vi diskuterer ikke planene våre

Sporer det meste

Apple har nemlig fått godkjent et patent for et avansert MR-hodesett. Patentet beskriver et hodesett som består av mange forskjellige sensorer som sørger for å spore ansiktet til brukeren, inkludert øyne. Armer kan også spores.

Patentet, kalt Display System Having Sensors, ble sendt inn i mars i år, men ble publisert i forrige uke. Det var nettstedet Variety som først omtalte saken.

Annonse
Apple AR/VR-hodesett patent
Slik ser Apple for seg at AR-hodesettet skal fungere.

Teknologien består av en hodemontert skjerm, flere kameraer og sensorer som sporer det eksterne miljøet. Separate sensorer sørger for å spore øyebevegelser.

Sensorer skal også kunne spore bevegelser fra øyenbryn, munn og kjeve. Her kan man for eksempel se for seg at animoji og memoji implementeres i hodesettet.

Kombinerer AR og VR

En variant av teknologien fungerer som en blanding mellom AR og VR. Der dagens AR-hodesett fortsatt lar deg se virkeligheten, benytter Apples patenterte teknologi seg av et system som gir deg en VR-lignende opplevelse.

Video fanges opp av kameraene, og hodesettet sørger for å legge til digitale objekter på denne videostrømmen.

Går mot 2020-lansering

Som alltid må patent-saker tas med en klype salt – det er slett ikke sikkert at Apple lanserer et hodesett med dette spesifikke oppsettet. Det meste tyder likevel på at selskapet jobber med et produkt innenfor dette segmentet.

CNET har tidligere skrevet at Apples VR/AR-hodesett får en 8K-skjerm for hvert øye. Samme nettsted hevdet samtidig at produktet kan bli tilgjengelig i 2020. Det samme har den troverdige Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo hevdet tidligere.

Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse