sytech-fsb-hack
SyTech sin nettside har blitt lagt ned, og selskapet nekter å kommentere situasjonen.

Annonse


Hacket russiske FSB: – Det største dataangrepet noensinne

Den russiske regjeringen har blitt koblet opp mot en rekke høyprofilerte internettangrep, men denne gangen har de selv blitt offeret. Hackere har fått tilgang til enorme datamengder som kaster lys på noen av planene deres.

Stjålet enorme datamengder

En hackergruppe som kaller seg 0v1ru$ infiltrerte nylig serverne til SyTech, et selskap som jobber på oppdrag for russiske FSB. Angrepet skal ha skjedd den 13. juli, og utbyttet skal ha vært 7.5GB med data som belyser en rekke prosjekter SyTech skal ha jobbet med på vegne av FSB siden 2009. Enkelte av disse planene skal ha blitt satt i verk mens andre utelukkende har vært forskning eller lignende.

Blant de mest interessante funnene skal ha vært Nautilus-S, et prosjekt som gikk ut på å fjerne anonymiteten ved Tor-trafikk, med skapelsen av en database for Tor-brukere og tilhørende enheter. Arbeidet med en slik database skal ha startet i 2012, og i 2014 oppdaget svenske sikkerhetsforskere spor av russiske Tor-noder som forsøkte å dekryptere data. Det er uvisst i hvilken grad dette prosjektet var vellykket.

Informasjon om en rekke andre mer eller mindre vellykkede prosjekter ble stjålet og sendt til forskjellige aviser for spredning.

Annonse


SyTech har etter hackeangrepet tatt ned nettsiden sin og nektet å svare spørsmål fra pressen.

Hacket Bulgarias skattemyndigheter – stjal informasjon om fem millioner innbyggere

Kilde:
Engadget

Annonse