microsoft-xbox-cloud-azure
Microsoft "sliter" kun innen gaming, og der kan ting fort snu når vi nærmer oss lansering av Scarlett og Project xCloud.

Annonse


Rekordkvartal til tross for Xbox-nedgang

At Microsoft gjør det bra om dagen er ingen overraskelse. Nok en gang har Redmond-giganten lagt frem fine regnskapstall, denne gang er det prat om et rekordår i inntjening.

Vekst i viktige segmenter

Microsoft-sjefen Satya Nadella mener at de gode tallene stammer fra sterke partnerskap med ledende selskaper i de fleste bransjer, slik at resultatet er større og mer dekkende kommersielle avtaler som gir grobunn til vekst langs hele linja. Det foregående kvartalet skal de visstnok ha tjent inn litt i underkant av 34 milliarder dollar. For selve regnskapsåret skal de ha dratt inn totalt 125,8 milliarder dollar som er en økning tilsvarende 14 prosent fra året før.

I likhet med tidligere kvartaler så er det nok en gang det utstrakte Intelligent Cloud-systemet som står for den største veksten med sine 19 prosent. Innen segmentet for produktivitet og forretning så opplevde de en vekst på 14 prosent, mens økningen i forbrukerprodukter- og tjenester tilsvarte over elleve milliarder, en økning på fire prosent.

Dårligst i gaming

Innen gaming og spill generelt presterte Microsoft dårligst, der inntekten fra dette segmentet sank med ti prosent sammenlignet med kvartalet før. Xbox-tjenester spesifikt opplevde en nedgang på tre prosent. Det er spesielt å se, men kanskje ikke særlig overraskende. Microsoft har ikke lansert en ordentlig konsoll på mange år, og er ventet å lansere sin neste store i 2020.

Annonse
Project Scarlett får 8K, SSD og ray-tracing: fire ganger kjappere enn Xbox X: kommer julen 2020 samtidig med Halo Infinite

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse