Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft "sliter" kun innen gaming, og der kan ting fort snu når vi nærmer oss lansering av Scarlett og Project xCloud.

Rekordkvartal til tross for Xbox-nedgang

Scarlett kan ikke komme fort nok.

At Microsoft gjør det bra om dagen er ingen overraskelse. Nok en gang har Redmond-giganten lagt frem fine regnskapstall, denne gang er det prat om et rekordår i inntjening.

Vekst i viktige segmenter

Microsoft-sjefen Satya Nadella mener at de gode tallene stammer fra sterke partnerskap med ledende selskaper i de fleste bransjer, slik at resultatet er større og mer dekkende kommersielle avtaler som gir grobunn til vekst langs hele linja. Det foregående kvartalet skal de visstnok ha tjent inn litt i underkant av 34 milliarder dollar. For selve regnskapsåret skal de ha dratt inn totalt 125,8 milliarder dollar som er en økning tilsvarende 14 prosent fra året før.

I likhet med tidligere kvartaler så er det nok en gang det utstrakte Intelligent Cloud-systemet som står for den største veksten med sine 19 prosent. Innen segmentet for produktivitet og forretning så opplevde de en vekst på 14 prosent, mens økningen i forbrukerprodukter- og tjenester tilsvarte over elleve milliarder, en økning på fire prosent.

Dårligst i gaming

Innen gaming og spill generelt presterte Microsoft dårligst, der inntekten fra dette segmentet sank med ti prosent sammenlignet med kvartalet før. Xbox-tjenester spesifikt opplevde en nedgang på tre prosent. Det er spesielt å se, men kanskje ikke særlig overraskende. Microsoft har ikke lansert en ordentlig konsoll på mange år, og er ventet å lansere sin neste store i 2020.

Project Scarlett får 8K, SSD og ray-tracing: fire ganger kjappere enn Xbox X: kommer julen 2020 samtidig med Halo Infinite

Kilde:
Engadget

Stikkord: Azure, kvartal, Microsoft, xbox, xbox one