radeon-amd-rx-5700
AMDs visepresident har ikke noe imot å forklare hvordan de fintet Nvidia i prisingen sin.

Annonse


AMD innrømmer: – Vi la en felle for Nvidia

Kampen mellom AMD og Nvidia om å føre de beste skjermkortene til de beste prisene på markedet ser ikke ut til å ha roet seg. Tvert imot så tyder ting på det motsatte i det AMD nå innrømmet at de har ført noen aggressive priskutt for at Nvidias GPU-er skal fremstå som overpriset.

Planlagt på forhånd

De spesielt interesserte husker muligens at AMD Radeon RX 5700 og storebror 5700 XT ble lansert med priser på henholdsvis 379 og 449 dollar. Det tok ikke lange tiden før Nvidia nå nylig annonserte GeForce RTX 20 Super-serien sin – dette førte med seg nyhetene om at AMD kuttet prisene på sine to skjermkort til 349 og 399 for 5700 og 5700 XT, noe som utgjør betraktelig mindre enn rivalens tilsvarende.

Ifølge visepresident i AMD, Scott Herkelman, så var denne prisreduksjonen planlagt på forhånd. Ideen var å felle Nvidia slik at de endte opp med å overprise deres nye GPU-rekke. Du kan høre dette og mye mer i videoen under der Hot Hardware har tatt en prat med Herkelman.

Nvidias profittmargin påvirkes av store mikrobrikker

Han forteller at de hele tiden hadde en mistanke om at Nvidia på grunn av de relativt store halvleder-brikkene sine kom til å slite med profittmarginen dersom de foretok et priskutt som motsvar til AMD i ettertid.

Annonse
En skikkelig utspekulert ting å gjøre av AMD med andre ord, og kanskje litt spesielt av en høytstående i selskapet å avsløre en slik strategi på denne måten.

Strategien ser ut til å ha hatt positive utslag for AMD sin del. Responsen til Nvidias Super-serie har stort sett vært positivt, men svært mange har poengtert at AMD gir mest for pengene med de aktuelle skjermkortene.

Kilde:
TechRadar

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse