Windows 95 mus
Windows 95-brukere opplevde ofte en bisarr greie: ved å vrikke på musa ble applikasjoner installert raskere.

Annonse


Følte du at Windows 95 ble raskere av å vrikke på musa? Nå kan mysteriet være løst

Hvis du vil ha en raskere PC kan du enten oppgradere maskinvaren, eller overklokke den allerede eksisterende maskinvaren.

Men for Windows 95-brukere «back in the days», var det en helt annen metode som gjorde brukeropplevelsen raskere.

Raskere installasjon og åpning av programmer

Det var slettes ikke få brukere som mente at maskinen fullførte oppgaver raskere når musepekeren ble vrikket hensynsløst rundt på skjermen. Mange gjorde dette når de ventet på at et program skulle installeres, eller åpnes.

Man skulle egentlig tro at den opplevde hastighetsøkningen kun satt i hodet. Hvorfor i alle dager skulle det ha en reell effekt å flytte raskt på musa?

Annonse
Du var ikke overtroisk – mange opplevde det samme

Vel, ifølge en tråd på StackExchange, kan museaktiviteten faktisk ha hatt en merkbar effekt på ytelsen. Du følte ikke at maskinen ble raskere – den ble faktisk raskere på ordentlig.

Windows 95
Det begynner å bli en stund siden dette OS-et levde.

Slik kan det ha vært mulig:

«Dette er på grunn av en feil i hvordan Windows 95 genererer hendelser, og det faktum at mange applikasjoner er hendelsesdrevet», skriver en bruker på StackExchange, og forklarer videre:

«Windows 95-applikasjoner brukte ofte asynkron I/O. Det vil si at de (applikasjonene, journ. am,) spør om at en filoperasjon skal bli utført – slik som å kopiere en fil, og at de deretter forteller OS-et at de kan gå i hvilemodus inntil operasjonen er fullført. Ved å sovne tillater de at andre applikasjoner kjøres istedet for å sløse CPU-tid på å spørre om filoperasjonen er ferdig».

Men her er det interessante:

«Av grunner som ikke er helt klare – men sannsynligvis på grunn av ytelsesproblemer på svakere maskiner, hadde Windows 95 en tendens til å samle opp meldingene om I/O-fullføring, og vekket ikke umiddelbart applikasjoner for å betjene dem. Imidlertid vekket den (Windows 95, journ. anm) applikasjonen for bruker-input, antakelig for å holde den responsiv. Når den applikasjonen er våken vil den håndtere alle avventende I/O-meldinger også».

Det åpner opp for at musebevegelsene kan gjøre maskinen raskere:

«Således vil det å vrikke musen føre til at applikasjonen prosesserer I/O-meldingene raskere og installerer raskere. Effekten var ganske betydelig; store applikasjoner som kunne ta en time å installere kunne bli redusert til 15 minutter med en passende muse-input».

Foreløpig kun en teori

Ettersom dette ikke er bekreftet av Microsoft, må vi holde muligheten åpen for at dette bare er en teori. Derfor bør vi også ta det hele med en klype salt. Men det er utvilsomt den beste teorien så langt.


Kilde:
Techspot / StackExchange


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse