Windows 95 mus
Windows 95-brukere opplevde ofte en bisarr greie: ved å vrikke på musa ble applikasjoner installert raskere.

Følte du at Windows 95 ble raskere av å vrikke på musa? Nå kan mysteriet være løst

Hvis du vil ha en raskere PC kan du enten oppgradere maskinvaren, eller overklokke den allerede eksisterende maskinvaren.

Men for Windows 95-brukere «back in the days», var det en helt annen metode som gjorde brukeropplevelsen raskere.

Raskere installasjon og åpning av programmer

Det var slettes ikke få brukere som mente at maskinen fullførte oppgaver raskere når musepekeren ble vrikket hensynsløst rundt på skjermen. Mange gjorde dette når de ventet på at et program skulle installeres, eller åpnes.

Man skulle egentlig tro at den opplevde hastighetsøkningen kun satt i hodet. Hvorfor i alle dager skulle det ha en reell effekt å flytte raskt på musa?

Du var ikke overtroisk – mange opplevde det samme

Vel, ifølge en tråd på StackExchange, kan museaktiviteten faktisk ha hatt en merkbar effekt på ytelsen. Du følte ikke at maskinen ble raskere – den ble faktisk raskere på ordentlig.

Windows 95
Det begynner å bli en stund siden dette OS-et levde.

Slik kan det ha vært mulig:

«Dette er på grunn av en feil i hvordan Windows 95 genererer hendelser, og det faktum at mange applikasjoner er hendelsesdrevet», skriver en bruker på StackExchange, og forklarer videre:

«Windows 95-applikasjoner brukte ofte asynkron I/O. Det vil si at de (applikasjonene, journ. am,) spør om at en filoperasjon skal bli utført – slik som å kopiere en fil, og at de deretter forteller OS-et at de kan gå i hvilemodus inntil operasjonen er fullført. Ved å sovne tillater de at andre applikasjoner kjøres istedet for å sløse CPU-tid på å spørre om filoperasjonen er ferdig».

Men her er det interessante: