Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Zuckerberg skal være personlig involvert om samarbeidet med Ubisoft. (Ill.: Ubisoft)

– Assassin’s Creed og Splinter Cell på vei til VR, men eksklusivt på Oculus

Blir det snart gjensyn med Sam Fischer i virtual reality?

Det er lenge siden vi har sett noe håndfast fra Splinter Cell-serien, men nå kan det hende vi snart opplever et gjensyn med Sam Fischer – denne gang i form av kunstig virkelighet (VR). Flere medier skriver at Facebook har inngått avtale med Ubisoft om å hente både Splinter Cell og Assassin’s Creed-spill til VR, eksklusivt på deres VR-plattform.

Skal hente populære spill til Oculus

Opphavet til ryktene er en rapport fra The Information der to kilder siteres på at Facebook-sjefen Mark Zuckerberg personlig er involvert i avtalen mellom de to selskapene, og at Facebook kjemper en kamp for å hente inn flere brukere til VR-hodesettene sine. Måten de skal gjøre dette på er å bruke eksklusive titler fra populære spill.

Om det som vedgår av rapporten er ekte så kan man dessuten se frem til flere spill på plattformen etterhvert, da Facebook er i markedet for å kjøpe opp eksisterende spillstudioer. Selskapet har enda ikke kommentert saken.

I år fikk man to nye hodesett fra Oculus – oppfølgeren til dets første produkt, Rift S, og standalone-hodesettet Oculus Quest.

Kilde:
Neowin

Stikkord: assassins creed, rift, splinter cell, vr