Tar patent på smartklokke med stor skjerm
Tegninger fra patenten viser hvordan skjermen er tenkt utvidet.

Annonse


Tar patent på smartklokke med stor skjerm

Trenden med større mobiltelefoner tar enda ingen ende, og nå dobles også skjermstørrelsen med de kommende brettbare mobilene fra Samsung og Huawei. Smartklokker derimot, har av fysiske og praktiske årsaker ikke latt seg gjøres større – siden de må passe på håndleddet og ikke være i veien ved bruk av armer og hender.

IBM har allikevel tatt patent på en løsning som de tror kan være løsningen på få større skjermflate ut av en smartklokke. Designet som foreslås i patentdokumentene beskriver en smartklokke som ved første øyekast ser normal ut.

Vil la deg “bygge ut” skjermen

Men konseptet skal være at flere små skjermer er plassert på undersiden – og at disse skjermdelene kan tas ut, og settes på rundt og på siden av hovedskjermen. Det hintes om at opptil åtte skjermer kan kobles sammen for å tilsammen tilby en relativt stor overflate. Det hele mens den fortsatt sitter på håndleddet.

Patenten ble registrert med tittelen “Variable Display Size For an Electronic Display Device”, men den går ikke inn på hvordan skjermene i praksis vil kunne kobles til.

Annonse
Ingen teknisk løsning beskrevet

IBM har trolig ikke konkrete planer om hvordan ting som strømforsyning eller synkronisering av alle de små skjermene skal gjøres, men patentdokumenter generelt krever heller ikke at man rent teknisk skal implementere et design i produksjon.

Dermed må ideen ansees som bare det – en idé, og et konsept. Det vil gjenstå å se om IBM går videre med dette, men selv om de tekniske utfordringene løses så er det også uvisst om hvor brukervennlig hele ideen vil kunne fungere i praksis.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse