Qualcomm 215 Mobile Platform
Denne brikken gir mer kraft til budsjett-mobiler.

Annonse


Nå blir billig-telefonene mye bedre

Snapdragon 855 gir mer kraft til flaggskip-telefoner, men brikken er ikke ment for budsjetttelefoner.

Men en annen ny Qualcomm-brikke kan gjøre rimeligere telefoner bedre.

Hurtiglading og større skjermer

Qualcomm 215 Mobile Platform er en ny brikke som gjør at budsjett-modeller kan få mer kraft og flere funksjoner. Med den nye brikken kan telefoner under tusenlappen få flere kameraer, hurtiglading og høyere skjermoppøsning. Med andre ord: billigmobiler kommer til å bli bedre.

Qualcomm 215 bruker 64-bit-CPU-er. Det betyr høyere ytelse, opptil 50 prosent, ifølge brikkeprodusenten. Spillytelsen skal være økt med 28 prosent.

Annonse


64-bit-nyheten er i tråd med Googles ønske om å gjøre 64-bit til standarden for Android-apper.

Noen nøkkelspesifikasjoner:

  • Fire 28nm ARM Cortex A53-kjerner som kjører på opptil 1,3 GHz.
  • Hexagon DSP-grafikk – Adreno 308
  • Støtter opptil 1080p videoavspilling

Lover bedre batteritid

Qualcomm 215 Mobile Platform støtter også HD+-oppløsning. Det betyr at man kan få skjermer med oppøsning på 1560 x 720 med størrelsesforhold 19.5:9.

Brikken støtter blant annet et enkeltkamera på 13 megapiksler, eller to kameraer på 8 megapiksler hver. Det åpnes også opp for muligheten til å ha kameraer med optisk zoom, samt dypdefølende kameraer.

Mest spennende er kanskje lovnadene om bedre batteritid. Qualcomm hevder at et 3,000mAh-batteri, ved hjelp av 215-brikken, kan levere mer enn fem dager med musikkavspilling, eller over ti timer med videoavspilling. Selskapet hevder også at batteriet takler 20 timer med lydsamtaler. Takket være støtte for hurtiglading kan telefoner potensielt kunne lades opp 75 prosent raskere enn med forrige brikke.

Mange kan få glede av dette

For brukere av flaggskip-telefoner er dette knapt nok nyheter. Men det er heller ikke poenget med 215-brikken. Denne retter seg mot telefoner under tusenlappen, og for slike telefoner er dette utvilsomt en hyggelig oppgradering.

Qualcomm sier at vi kan forvente oss at de første telefonene med 215-brikken kommer i butikkhyllene iløpet av andre halvdel 2019.

Kilde:
Android Central

Annonse