I år får vi se flere Android-telefoner med Qualcomms nyeste brikke, Snapdragon 855.
I år får vi se flere Android-telefoner med Qualcomms nyeste brikke, Snapdragon 855.

Annonse


Nå er tallene her – Qualcomm 855 lever opp til forventningene

Qualcomms Snapdragon 855 ble annonsert i fjor og blir å finne i flere Android-telefoner i år.

Lover godt

Nå begynner de første benchmark-resultatene å dukke opp på nettet, og skal vi tro dem, lover brikken godt for årets smarttelefoner.

855-brikken skal være et forholdsvis stort hopp fra fjorårets 845. Selv har Qualcomm hevdet at brikken vil levere 45 prosent økning i CPU-ytelse. I tillegg 20 prosent bedre grafikkytelse. Støtte for 5G-modem er også lagt til.

Android Central er blant noen utvalgte nettsider som har fått teste Snapdragon 855 på en «referansetelefon» til utlån fra Qualcomm. Etter å ha kjørt testene, viste resultatene at 855 yter ganske mye bedre enn 845. Testenheten de sammenlignet med var en Google Pixel 3.

Annonse


Leverer det den lover, og vel så det

I benchmark-programmet Antutu viser Snapdragon 855 en totalt ytelsesøkning på 52 prosent, mens CPU-ytelsen alene var hele 74 prosent høyere sammenlignet med fjorårets chip.

Samtlige som har fått teste 855-brikken rapporterer det samme, nemlig at den nyeste brikken scorer vesentlig høyere enn fjorårets, og dermed lever opp til Qualcomms lovnader. Noen få prosenter skiller her og der, men stort sett viser testene at 855, i gjennomsnitt, scorer omtrent 40 prosent bedre på generell ytelse.

Her er de foreløpige resultatene

 På generell basis er ikke slike tester perfekte indikatorer på hvordan smarttelefonen din yter under normal bruk. Men de kan brukes til å demonstrere noe av kraften som ligger i dem.

Det blir spennende å se hvordan kommende Android-flaggskip vil yte med Qualcomms nyeste brikke.

Snapdragon 855 leverer bedre på alle områder.
Snapdragon 855 leverer bedre på alle områder. (Ill.: Android Central )
Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse