Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Elon Musk mener at selskapets biler er en investering, spesielt dersom du utstyrer den med FSD-pakken. (Ill.: Tesla)

– Blir mye dyrere når full selvkjøring blir populært

Tesla-biler er en investering, sier Musk.

Tesla-sjefen Elon Musk har lenge insistert på at bilene deres er gode investeringer som vil oppleve verdiøkning over tid. Det fikk en av Twitter-følgerne hans til å stille et godt spørsmål: betyr det at vi som kunder har begrenset tid til å skaffe oss en Tesla?

Dyrere over tid

Svaret var et kort og konsist «ja» i typisk Musk-stil, men han fulgte opp med en melding for å gjøre litt rede for situasjonen, som jo er at at bilene blir mye dyrere når fullt selvkjørende bilmodeller er tilgjengelige:

Planen er altså at folk naturlig nok kan kjøpe bilene deres i fremtiden, men at prisene kommer til å øke betraktelig ettersom fullstendig autonome biler som kan gjøre en jobb som såkalt «robotaxi» er verdt flere ganger mer enn en ikke-selvkjørende bil.

Du kan lese mer om Musk sine planer for «Robotaxi» her – en oppsummering foreligger i at selskapet ønsker å lansere en kjøretjeneste i løpet av neste år.

Økte prisene i mai

Det er neppe første gang Musk indikerer at prisøkninger lurer i horisonten. Allerede i mai forekom en slik prisøkning, da bilene med Teslas «Full Self-Driving»-pakke ble flere titusener kroner dyrere. De med biler som har denne pakken får over tid både maskin- og programvareoppdateringer i takt med den respektive utviklingen på denne fronten.

Kilde:
TechRadar

Stikkord: Bil, fsd, full self driving, musk, tesla