tesla-model-x-autopilot-full-self-driving

Annonse


– Blir mye dyrere når full selvkjøring blir populært

Tesla-sjefen Elon Musk har lenge insistert på at bilene deres er gode investeringer som vil oppleve verdiøkning over tid. Det fikk en av Twitter-følgerne hans til å stille et godt spørsmål: betyr det at vi som kunder har begrenset tid til å skaffe oss en Tesla?

Dyrere over tid

Svaret var et kort og konsist “ja” i typisk Musk-stil, men han fulgte opp med en melding for å gjøre litt rede for situasjonen, som jo er at at bilene blir mye dyrere når fullt selvkjørende bilmodeller er tilgjengelige:

Planen er altså at folk naturlig nok kan kjøpe bilene deres i fremtiden, men at prisene kommer til å øke betraktelig ettersom fullstendig autonome biler som kan gjøre en jobb som såkalt “robotaxi” er verdt flere ganger mer enn en ikke-selvkjørende bil.

Annonse


Du kan lese mer om Musk sine planer for “Robotaxi” her – en oppsummering foreligger i at selskapet ønsker å lansere en kjøretjeneste i løpet av neste år.

Økte prisene i mai

Det er neppe første gang Musk indikerer at prisøkninger lurer i horisonten. Allerede i mai forekom en slik prisøkning, da bilene med Teslas “Full Self-Driving”-pakke ble flere titusener kroner dyrere. De med biler som har denne pakken får over tid både maskin- og programvareoppdateringer i takt med den respektive utviklingen på denne fronten.

Kilde:
TechRadar

Annonse