Tesla ønsker å lansere "Robotaxi" i løpet av neste år
"Robotaxi" er ikke langt unna, men det spørs om myndighetene tillater det.

Annonse


Tesla ønsker å lansere “Robotaxi” i løpet av neste år

Under Autonomy Day-arrangementet i går var det ikke var bare en overlegen AI-brikke som ble presentert. Tesla viste også frem planene sine for “Robotaxi” – en kjøretjeneste som minner litt om det Uber og Lyft baserer sin kjernevirksomhet på, men som kun bruker selvkjørende biler.

Krever rundt 25 prosent av inntekten

Det viser seg altså at hvem som helst som eier en Tesla kan velge å legge den ut i tjeneste på denne måten, og at selskapet selv kommer til å sette inn noen biler der det er behov. Deres andel kommer til å være på mellom 25 og 30 prosent fra inntekten som baseres på Robotaxi-virksomhet.

Avhengig av lovene i forskjellige land

Elon Musk påpekte at tilgjengeligheten av tjenesten i stor grad kommer til å være avhengig av hvordan lovene i forskjellige land regulerer autonom kjøring, for Tesla-sjefen påpekte nok en gang at det er “Full Self-Driving”-teknologien som står for kjøringen, helt uten sjåfør. For nå er det programvaren som er litt hengende bak maskinvaren, men Musk anslo at man får det på plass en gang neste år.

En fullstendig selvkjørende Tesla der bilen ikke trenger førerens oppmerksomhet anslår Elon Musk til å oppstå rundt andre kvartal i 2020.

Annonse


I Norge er det ingen overtalende grunn til å forvente Robotaxi-virksomhet med det første, men det er likevel spennende å følge med på den raske utviklingen Tesla ser ut til å ha med autopilot-satsingen sin.

Kilde:
Neowin

Annonse