daimler-bmw-autonomi-samarbeid
Daimler og BMW gir innsikt i når man kan forvente å se resultater fra samarbeidet deres.

Annonse


Nå styrkes partnerskapet ytterligere, og du kan forvente å se resultater i 2024

Tidligere i år kunne vi skrive at BMW og Daimler (Mercedes-Benz) hadde inngått et strategisk partnerskap der de skal samarbeide om muligheter for autonom kjøring i årene som kommer. Nå styrker de dette samarbeidet ytterligere, med utsikter om lansering av nestegenerasjons selvkjørende passasjerbiler innen 2024.

Annonserte kontrakt

Det var rundt februartider at de to bilprodusentene annonserte samarbeidet, da omtalt som et langsiktig, strategisk samarbeid for å raskere kunne tilby avanserte systemer for kjøreassistanse og automatisert kjøring på motorvei så vel som for parkering. Nå har de tatt samarbeidet et sted videre og annonsert en kontrakt fra ovennevnte langsiktige samarbeid.

Av kontrakten detaljeres at de to selskapene skal fokusere på fellesutvikling av nestegenerasjons teknologi for kjøreassistanse, automatisert kjøring på motorvei og for parkering. Man er også i samtaler for å utvide samarbeidet til større grad av autonomi i urbane områder og sentrumsområder i store byer og tilsvarende.

Åpne for ytterligere samarbeid

Det kan være viktig å få med seg at de dessuten åpner for at de er åpne overfor andre produsenter og teknologipartnere, der resultatene kan gjøres tilgjengelig til disse under lisens.

Annonse
BMW og Daimler sikter inn mot en smidig lansering med det av nestegenerasjons teknologi de har å by på når den tid kommer, og forteller eksplisitt at de forventer å levere deler av produktene for private kunder fra og med 2024. Teknologien det er prat om kommer naturligvis til å bli implementert uavhengig i de to forskjellige selskapenes kjøretøy.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse