apple-tastatur-macbook
Apple skal legge om til nye brytere fremover - allerede i 2019 vil vi se hvordan de tar seg ut, i den nye Air-modellen.

Annonse


Sjokkrapport til glede for mange: – Apple vinker farvel til fiaskotastaturet

Apple planlegger ifølge en rapport fra den velkjente stadig mer troverdige analytikeren Ming-Chi Kuo å kvitte seg med det kontroversielle butterfly-tastaturet en gang for alle. Erstatningen blir slik 9to5Mac forteller det et helt nytt design med saksebryter-taster og glassfiber som en viktig komponent for å gjøre de mer stødige.

Kommer allerede i år

Og det nye tastaturet vil ifølge Kuo introduseres allerede i en ny MacBook Air-modell senere i år, etterfulgt av en ny MacBook Pro i 2020. Dessverre virker det som både den ryktede MacBook Pro 16-tommeren samt oppgraderingen av 13-tommeren uten Touch Bar kommer med butterfly-tastatur.

Endringen kommer altså til tross for at Apple har gjort flere overhalinger og justeringer over tid for å rette de mange feilene som har plaget kundene. Av slike feil har vært at mange opplever tastaturene til å være trøblete fordi de lett blir sittende fast på grunn av støv og annen smuss som samler seg under tastene. Tidligere i år gikk de med en offentlig beklagelse for feilene relatert til tastaturet som de mente hadde rammet “et fåtall” kunder.

Av rapporten går det ikke direkte frem at disse problemene var årsaken til at Apple legger om, men heller at butterfly-mekanismen har vært for dyr å produsere.

Annonse


Er du fornøyd med Apple sitt valg om å skifte vekk fra det kontroversielle tastaturet?

Kilde:
9to5Mac

Annonse