sikkerhetskamera-cctv
Overvåkning med ansiktgjenkjenning er ikke effektivt, ifølge en rapport.

Annonse


Overvåkning i Storbritannia er en fiasko: – Feil person i 81 prosent av tilfellene

Folk har en tendens til å ha et delt syn på CCTV-systemer med teknologi for ansiktgjenkjenning, og ofte kan det argumenteres for at teknologien på dette stadiet er for ineffektiv til at man burde lene seg på denne formen for overvåkning. En rapport viser at Metropolitan Police sine kameraer tok feil i 81 prosent av tilfellene den utpekte en person. I disse tilfellene ble en uskyld person flagget av systemet.

Uavhengig rapport

Metropolitan Police Service (Stor-Londons politistyrke, MPS) innførte ansiktgjenkjenningsteknologi sommeren 2016 og har siden da gjennomført ti prøverunder med teknologien forskjellige steder i hovedstaden. En studie som ble gjennomført av University of Essex på oppdrag fra Scotland Yard viser at systemet har store mangler i presisjonen: av 42 tilfeller der systemet markerte for funn så var kun åtte av disse korrekte, slik at bare 19 prosent av tilfellene var ekte.

Professor Pete Fussey ved universitet kommenterte at rapporten avdekket noen klare mangler som ville ført til utfordringer for politimyndighetene dersom noen potensielt tok dem til retten.

Omtaler negativ undertone i rapporten

Politiet på sin side var skuffet over den negative tonen de mener rapporten er fremlagt på, og gir uttrykk for at antallet ansikter som har blitt registrert burde utgjøre en langt viktigere rolle.

Annonse
Big Brother Watch, en organisasjon for antiovervåkning, er i denne perioden aktuell med en rettssak der de utfordrer bruken av slik teknologi. Selskapets overhode Silkie Carlo uttaler at rapporten er en stor seier for deres sak.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse