Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google jobber med en solid AirDrop-konkurrent til Android som heter Fast Share. (Ill.: XDA Developers)

Er dette Googles endelige AirDrop-konkurrent?

Fast Share skal erstatte Android Beam og rivalisere Apples AirDrop.

I mai annonserte Google at de går vekk fra Android Beam, det NFC-styrte fildelingsverktøyet som ble introdusert med Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Erstatningen blir kalt Fast Share og minner litt om AirDrop i det Google lener seg på bruk av Bluetooth fremfor NFC-teknologi i det nye delingsverktøyet.

Likhetstrekk med AirDrop, men mer likt Files?

Til tross for at Fast Share har store likhetstrekk med AirDrop som finnes på iOS og macOS så opplyses det om at den nye funksjonen bedre kan sammenlignes med Files by Google, tidligere kalt Files Go – både med hensyn til grensesnitt og funksjonalitet.

Fast Share kan brukes til å dele bilder og diverse filer i tillegg til URL-utklipp og tesktutdrag til enheter som befinner seg i nærheten, uten internett. Deleprosessen skal kunne iverksettes ved å gå inn til innstillinger – Google – Fast Share.

Funksjonen har noe som kalles «preferred visibility» der enheter du deler innhold med blir mye raskere å oppdage i fremtiden dersom du gir tillatelse.

Usikkerhet rundt tilgjengelighet

Det er fremdeles usikkert hvilken Android-versjon en må ha for å ha den nye funksjonen tilgjengelig, men flere melder om at de har funksjonen i en tidlig fase aktiv på Android 9.0 med Google Play Services aktivert. At Fast Share tilsynelatende kun trenger Bluetooth og Wi-Fi Direct indikerer dessuten at mange Android-telefoner etterhvert kan bruke funksjonen, vi vil følge med på utviklingen uansett.

Kilder:
Neowin
9to5Google

Stikkord: airodrop, bluetooth, fast share, fastshare, files