fast-share-for-android-setup_story-5d19d103662b1
Google jobber med en solid AirDrop-konkurrent til Android som heter Fast Share.

Annonse


Er dette Googles endelige AirDrop-konkurrent?

I mai annonserte Google at de går vekk fra Android Beam, det NFC-styrte fildelingsverktøyet som ble introdusert med Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Erstatningen blir kalt Fast Share og minner litt om AirDrop i det Google lener seg på bruk av Bluetooth fremfor NFC-teknologi i det nye delingsverktøyet.

Likhetstrekk med AirDrop, men mer likt Files?

Til tross for at Fast Share har store likhetstrekk med AirDrop som finnes på iOS og macOS så opplyses det om at den nye funksjonen bedre kan sammenlignes med Files by Google, tidligere kalt Files Go – både med hensyn til grensesnitt og funksjonalitet.

Fast Share kan brukes til å dele bilder og diverse filer i tillegg til URL-utklipp og tesktutdrag til enheter som befinner seg i nærheten, uten internett. Deleprosessen skal kunne iverksettes ved å gå inn til innstillinger – Google – Fast Share.

Funksjonen har noe som kalles “preferred visibility” der enheter du deler innhold med blir mye raskere å oppdage i fremtiden dersom du gir tillatelse.

Annonse
Usikkerhet rundt tilgjengelighet

Det er fremdeles usikkert hvilken Android-versjon en må ha for å ha den nye funksjonen tilgjengelig, men flere melder om at de har funksjonen i en tidlig fase aktiv på Android 9.0 med Google Play Services aktivert. At Fast Share tilsynelatende kun trenger Bluetooth og Wi-Fi Direct indikerer dessuten at mange Android-telefoner etterhvert kan bruke funksjonen, vi vil følge med på utviklingen uansett.

Kilder:
Neowin
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse