Vil Apple Watch endelig få kamera?
En ny patenttegning fra Apple viser konseptet.

Annonse


Vil Apple Watch endelig få kamera?

Så langt har Apple Watch vært blandt de få produktene selskapet selger som ikke har integrert kamera. Måten de er designet på har vanskeliggjort plassering av en bildesensor, så man har vært begrenset til å bruke klokken som fjernkontroll eller skjerm for kameraet på en iPhone eller iPad.

Tirsdag denne uken sendte Apple inn søknad til patentkontoret i USA om en ny måte å inkludere kamera på for klokkene. Patenten og de tilhørende tegningene beskriver en løsning der bildesensoren plasseres på selve reimen – istedet for i selve klokken.

Fleksibel reim med eller uten hengsel

Dokumentene foreslår flere alternativer til hvordan det hele kan implementeres. En mulighet er å sette kameralinsen på enden av reimen, og hvor reimen i seg selv er bøyelig – slik at den kan formes og settes i den retningen man ønsker. For eksempel kan den rettes mot brukeren slik at man potensielt kan bruke FaceTime eller ta selfie-bilder direkte fra håndleddet. En annen foreslått løsning kan være en avtagbar del av reimen som kan settes på etter behov.

 Reimene i seg selv vil måtte ha innebygde signal-ledninger mellom sensoren og selve klokkehuset. Dermed kan det også tenkes at en fysisk avløser-knapp kunne plasseres et sted på reimen.

Annonse
Kan også benytte to kameraer

Patentsøknaden til Apple nevner mulighet for flere enn bare en bildesensor – for eksempel en på hver side av reimen for selfies, og for bakgrunnsbilder og video. Eventuelt foreslås det at enden av reimen kunne ha en slags hengsling slik at en enkelstående sensor kunne snues rundt 180 grader dersom ikke to sensorer benyttes.

Apple er kjent for å sende inn store mengder patentsøknader året rundt, og de fleste av disse ser aldri dagens lys som nye produkter eller funksjonalitet til eksisterende produkter. Men kameraforslaget for Apple Watch er verdt å merke seg nettopp fordi den ikke burde være for komplisert å lage, og det ville gitt klokken enda større brukspotensiale.

Kilde:
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse