Drive.ai selvkjørende bil Apple
Apple får ta med seg denne bilen til sitt hovedkvarter.

Annonse


Skulle legge ned selskapet og si opp alle ansatte – så slo Apple til

I begynnelsen av juni kunne vi skrive at Apple var i samtaler med selskapet Drive.ai om et eventuelt oppkjøp. Drive.ai var lenge et lovende oppstartsselskap som jobbet med teknologi for selvkjørende biler, men selskapet har slitt kraftig det siste året.

Skulle si opp alle ansatte

Det kunne lenge se ut til at oppkjøpet fra Apple gikk i vasken. Drive.ai var nemlig forberedt på å legge ned driften og si opp alle ansatte. Selskapet hadde til og med formelt varslet myndighetene om at selskapet skulle opphøre.

Men nå viser det seg at Apple har reddet Drive.ai i siste liten. Overfor nettstedet Axios bekrefter Apple at de har kjøpt det konkursrammede selskapet, som hadde 90 ansatte. Som en del av oppkjøpet får Apple med seg de selvkjørende bilene og andre eiendeler, samt alle ansatte.

Kommer de med egen bil?

For to år siden var Drive.ai verdt 200 millioner dollar, men selskapet har slitt den siste tiden. Drive. ai har innhentet 77 millioner dollar i frisk kapital fra investorer, men ifølge Axios betalte Apple trolig mindre enn dette for selskapet.

Annonse
Hva Apple egentlig planlegger med oppkjøpet forblir et mysterium. Det har lenge vært antatt at Apple jobber med sin egen selvkjørende bil, men det siste året har det kommet vekslende signaler som tilsier at de kanskje har skrotet den planen. Kilder har hevdet at Apple fokuserer på å utvikle teknologien for selvkjørende biler, og at de ser for seg å selge denne teknologien til tredjeparter.

Kilde:
Axios

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse