BMW elektrisk motorsykkel
BMW ser for seg at deres første helelektriske motorsykkel får et slikt utseende.

Annonse


Sjekk BMWs elektriske motorsykkel-konsept

BMW har allerede en elektrisk scooter, men selskapet har foreløpig ikke lansert en helelektrisk motorsykkel.

Det kan kanskje endre seg med Vision DC Roadster.

Beholder motordesignet

Bilprodusenten avduket nylig motorsykkel-konseptet under selskapets NextGen-arrangement i München. Vision DC Roadster er bygd av aluminium og karbonfiber for å redusere vekten, mens LED-lysene er samme teknologi som i dagens drivstoff-drevne motorsykler.

Den elektriske motorsykkelen bruker det ikoniske designet fra selskapets to-sylinder boksermotor, men med et batteri på innsiden.

Annonse
– Boksermotoren er hjertet i BMW Motorrad (…). Men BMW Motorrad står for ambisiøse nullutslipps-konsepter også. Spørsmålet vi stilte oss var hva som ville skje dersom vi erstatter boksermotoren med en elektrisk motor og et batteri. Vision Bike viser at vi er i stand til å beholde identiteten og det ikoniske BMW Motorrad-utseende samtidig som at vi presenterer en ny type kjøreglede, sier sjefsdesigner i BMW Motorrad, Edgar Heinrich, i en pressemelding.

– Tar pusten fra deg

Han forklarer videre at akselerasjonen kommer til å ta pusten fra deg.

– Å kjøre på to hjul er like spennende når den drives av elektrisitet. Nivået på dreiemomentet muliggjør en akselerasjon som tar pusten fra deg. Den nesten brutale kraftoverføringen skaper en helt ny opplevelse av dynamisk ytelse, sier Heinrich.

Klikk på et av bildene for å åpne galleriet:

Hva synes du om dette konseptet?

Kilde:
BMW

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse