huawei-futurewei-forskning
Futurewei er underordnet Huawei og har hittil ikke vært særlig lett å skille fra morsselskapet, men nå forsøker de å distansere seg.

Annonse


Gjør alt i sin makt for å få deg til å glemme forbindelsen til Huawei

Den amerikanskbaserte forskningsavdelingen til Huawei jobber hardt i disse dager for å kutte de synlige forbindelsene med morsselskapet som selv er i hardt vær med amerikanske myndigheter på nakken. Datterselskapet som driver med forskning i sin primære virksomhet heter Futurewei og har et omfattende nettverk og samarbeidsprogrammer med amerikanske universiteter.

Navn- og logoforbud

Ifølge Reuters har de nå altså distansert virksomheten sin fra Huawei i den grad det har latt seg gjøre etter at sistnevnte ble svartelistet i mai. Blant annet har Huawei-ansatte fått beskjed om å ikke møte opp på kontorene, og selskapets ansatte har dessuten blitt flyttet over på et nytt IT-system samtidig som de har fått forbud fra å bruke Huawei-navnet eller logoen deres i all kommunikasjon. 

Reuters baserer nyhetene på samtaler med en anonym Futurewei-ansatt  som dessuten forteller at det ikke er noen planer om eierbytte – Huawei skal fortsette som eier av forskningsselskapet.

Har registrert over 2100 patenter

Futurewei-toppen Milton Frazier nektet å kommentere nyhetene som har kommet frem, eller strategien bak det. Frazier henvendte til en talsperson i Huawei som heller ikke ønsket å svare på spørsmål om den nylige utviklingen.

Annonse
Forskningsselskapet har hundrevis av ansatte med tilhold i kontorer på et spredt område i USA, deriblant Seattle, Silicon Valley, Chicago og Dallas. Innen telekommunikasjon, 5G-nettverk, video- og bildeteknologi har de mer enn 2100 patenter, ifølge Reuters som baserer tallet på data fra det amerikanske patentkontoret.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse