FedEx Huawei pakke
FedEx mener at myndighetene i USA ikke kan kreve at de kontrollerer hver eneste Huawei-pakke.

Annonse


FedEx saksøker USA etter Huawei-nekt. – Vi er et transportselskap, ikke politi!

Huawei står på USAs såkalte «entity»-liste, og konsekvensen av det er at amerikanske selskaper ikke får drive forretninger dem.

Et selskap som påvirkes av dette er transportselskapet FedEx.

Leverer mange Huawei-komponenter – det byr på problemer

FedEx samarbeider ikke med Huawei, men ettersom selskapet lever av å frakte varer, hender det titt og ofte at pakkene inneholder Huawei-komponenter.

Men nå er FedEx lei av å inspisere hver eneste Huawei-pakke. Selskapet mener at de ikke burde være nødt til å overholde Trump-administrasjonens Huawei-forbud. Derfor har FedEx saksøkt det amerikanske handelsdepartementet.

Annonse
FedEx mener de ikke kan holdes ansvarlig

Søksmålet kommer kort tid etter at FedEx fikk kritikk for ikke å ha klart å levere en Huawei-telefon som ble sendt fra Storbritannia til USA. Kina har på sin side varslet at de vil etterforske FedEx etter at selskapet sendte Huawei-pakker som skulle til Kina, tilbake til USA.

I en uttalelse mandag kritiserte FedEx amerikanske myndigheter – FedEx mener myndighetene bryter fraktselskapers rettigheter ved å gjøre dem ansvarlig for leveringer som bryter med restriksjonene.

– FedEx er et transportselskap, ikke et byrå som skal håndheve loven, heter det i uttalelsen.

Handelsdepartementet: – Ser frem til å forsvare oss

Handelsdepartementet er ikke overraskende uenig med FedEx.

– Vi har ikke gått gjennom klagen enda, men vi ser uansett frem til å forsvare departementets rolle i å beskytte vår nasjonale sikkerhet i USA, sa en talsperson for handelsdepartementet tirsdag, ifølge CNN.

Kina er lite fornøyd med FedEx’ manglende evne til å levere Huawei-pakker til landet.

– FedEx, som er et stort multinasjonalt selskap, burde tilby offentligheten en fornuftig forklaring. Og de burde også ta ansvar for handlingene deres, sa en talsperson for Kinas utenriksdepartement mandag.

Huawei P30 Pro Fedex
FedEx returnerte en pakke bestående av Huawei P30 Pro da nettstedet PCMag forsøkte å sende telefonen fra London til USA.

– Skjedde en feil

Når det gjelder Huawei-telefonen som skulle sendes fra Storbritannia til USA, men som returnerte til utgangspunktet, har FedEx følgende å si:

– Den aktuelle pakken ble på feilaktig vis sendt tilbake til avsenderen, og vi beklager for denne operasjonelle feilen, sier FedEx-talsperson Maury Donahue til CNN.

Kilde:
CNN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse