Cyberangrep Iran
USA klarte å kneble flere av det iranske militærets elektroniske systemer torsdag, ifølge medier.

Annonse


Medier: USA med stort cyberangrep på det iranske militæret

En amerikansk drone ble denne uken skutt ned av Iran, og det ble senere rapportert at Donad Trump hadde beordret en militær hevnaksjon.

Bare ti minutter før angrepet skulle gjennomføres valgte den amerikanske presidenten å avblåse aksjonen, angivelig på grunn av at angrepet ville tatt livet over ca 150 mennesker.

Slo ut missilsystemer

Men det som ble gjennomført, var et cyberangrep mot en det iranske militæret. Det skriver en rekke amerikanske medier lørdag. Både The Washington Post, The New York Times og Associated Press har bekreftet informasjonen fra uavhengige kilder.

Målet med angrepet, som skal ha vært godkjent av Donald Trump, skal ha vært iransk etterretning med bånd til den iranske islamske gruppen Revolutionary Guard. Denne gruppen har den siste tiden blitt koblet til en rekke nylige angrep på kommersielle skip i regionen, skriver Yahoo News.

Annonse


Angrepet fra USAs cyberforsvar skal angivelig ha vært vellykket, noe som førte til at det iranske militærets kommando- og kontrollsystemer gikk ned for telling, skriver The Washington Post, og legger til at ingen ble skadd i angrepet. Ifølge The New York Times var også iranske kontrollsystemer for missiler et mål for angrepet.

Blir flere sanksjoner

Angrepet skal visstnok ha vært planlagt i ukesvis av det amerikanske cyberforsvaret Cyber Command, ifølge NYT. Det hele skal ha vært en planlagt respons på angrepene mot oljetankere den siste tiden.

Lørdag snakket Donald Trump om konflikten med Iran foran et pressekorps utenfor Det hvite hus. Trump gjorde det klart at han kommer til å innføre «flere store sanksjoner mot Iran førstkommende mandag».


Kilde:
The Verge / New York Times

Annonse