Elektrisk Sparkesykkel forbys
Slike elektriske sparksykler forsvinner fra gatene i Nashville.

Annonse


Bannlyser elektriske sparksykler etter dødsfall

Elektriske sparksykler har mildt sagt tatt av i byer over hele verden i år, Oslo inkludert.

Men det er ikke ukontroversielle fartøy. I Frankrike har myndighetene omtalt markedet som et anarki, og stadig flere byer leker med tanken på å forby elektriske sparksykler.

Dødsfall ble utslagsgivende

En by har allerede innført et slikt forbud. Den amerikanske byen Nashville har nå bestemt av syklene skal bort fra gatene.

Bakgrunnen for forbudet er et dødsfall der en elektrisk sparksykkel var involvert.

Annonse
Nå har byens borgermester, David Briley, varslet syv utleieselskaper om at de ikke får fortsette med utleie av elsparksykler. Det kommer frem av et brev han publiserte på Twitter fredag.

Åpner for comeback, men på helt andre premisser

– Vi har sett de offentlige sikkerhets- og tilgjengelighetskostandene disse enhetene har medført og det er ikke rettferdig overfor våre innbyggere å la dette fortsette, skriver Briley.

Han stenger imidlertid ikke dørene for godt.

– Hvis disse enhetene gjeninnføres i fremtiden vil det være etter en offentlig prosess og på våre vilkår, under strengt oppsyn, heter det i uttalelsen.

– Uaktuelt med forbud så lenge det sitter en samferdselsminister fra Frp

Også i Sverige finnes det krefter som ønsker å forby el-sparksykler. I mai døde en mann etter å ha kollidert med en bil, og i etterkant av ulykken uttalte det svenske tafikktilsynet følgende:

– Der et kjøretøy som ikke skal være i trafikken, sa Hans Cassepierre til nyhetsbyrået TT.

Norske myndigheter har ikke vurdert et forbud per dags dato. Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) er blant motstandere av et eventuelt forbud.

– Det er helt uaktuelt å innføre et forbud mot elektriske sparkesykler så lenge det sitter en samferdselsminister fra Frp, har Dale uttalt til VG.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse