Tesla-oppdatering forverret rekkevidden
Enkelte Tesla-modeller har fått dårligere kjørelengde etter batteri-oppdateringen.

Annonse


Rekkevidden stuper etter Tesla-oppdatering

Som følge av et par hendelser hvor batteriene i Tesla-biler tok fyr, slapp selskapet ut en større oppdatering av programvaren for bilene. Formålet var å øke sikkerheten, og levetiden på batteriene i elbilene. Det kan derimot se ut til at oppdateringen har gjort litt for mange endringer på batterienes energiforbruk.

Betydelig forskjell

Flere som eier Tesla Model S eller Model X melder nå om merkbart redusert kjøredistanse, med opptil 11% kortere rekkevidde på samme lading som tidligere, eller i praksis 20 til 48 kilometer kortere distanse man kan kjøre.

Bileiere som har tatt sin Tesla til service har blitt fortalt at reduksjonen skyldes normal degradering av batterienes kapasitet over tid.

Ikke alle modeller berørt

Men Tesla selv innrømmer nå at dette ikke er tilfelle – og at den nedsatte rekkevidden faktisk kom som følge av deres 2019.16.1 eller .2 oppdateringer av programvaren. Det er viktig å presisere at problemet kun har påvirket de modellene av Model S og Model X som kom ut med 85 kWh batteri. Disse gikk ut av produksjon i 2016. Tesla sier også at en korrigering skal være på vei.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse