Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft hadde planlagt to konsoller for nestegenerasjon, men ser ut til å nøye seg med én likevel. (Ill.: Jan Wiedemann/Flickr CC BY 2.0)

Microsoft dropper Xbox-modell

Fokuserer nå kun på én hovedkonsoll.

Da Microsoft under årets E3-arrangement åpnet seg om deres kommende spillkonsoll så var det prat om Xbox Scarlett – en nestegenerasjons spillkonsoll med blant annet spesialtilpasset AMD Zen 2-prosessor og kraftig SSD med støtte for 8K og ray-tracing. Lanseringen er planlagt for slutten av 2020.

Hva skjedde med den andre konsollen?

Interessant nok var det kun prat om én konsoll, der noen muligens forventet at Microsoft skulle gi fra seg to konsoller under kodenavnene «Anaconda» og «Lockhart». Førstnevnte er antatt til å være den kraftige blant de to som er ment til entusiastene, mens sistnevnte er en billigere variant som skal appellere til de som spiller en gang i blant.

Ifølge avisen Thurrott som lekket Scarlett-detaljene til å begynne med, så har Microsoft besluttet internt å droppe Lockhart-prosjektet – i hvert fall for nå. Valget har falt på å fullt ut prioritere én konsoll, den kraftigere «Anaconda».

Problematisk for utviklerne

Blant årsakene skal være at utviklere har opplevd utfordringer med å forholde seg til to forskjellige konsoller på denne måten: et eksempel er at da utviklerne jobbet med «Lockhart» først så tok ikke disse spillene bra nytte av all kraften som finnes i «Anaconda», den kraftigste av de to.

Planen skal visstnok være å legge om fokuset fra «Lockhart» til xCloud-tjenesten som en måte å nå fram til den spillerbasen som ikke er besatt av grafikk og kvalitet i like stor grad som entusiastene.

Hva synes du – smart av Microsoft å prioritere én konsoll?

Kilde:
Wccftech

Stikkord: Anaconda, Lockhart, nextgen, xbox, xbox scarlett