Sony Xperia 8 kameraer
Det ryktes at Sony jobber med en Xperia-telefon som er et skikkelig kamerabeist.

Annonse


Sjekk Sonys nye beist – får åtte (!) kameraer

Sony uttalte i mai at de ikke er villig til å gi opp satsingen på smarttelefoner. Selskapets sjef, Kenichiro Yoshida, lovte at de fortsatt skal forplikte seg til å produsere smarttelefoner fordi det er en sentral del av selskapets fokus på underholdning.

– Vi ser på smarttelefoner som maskinvare for underholdning og en komponent som er nødvendig for å opprettholde vår maskinvare-merkevare. Yngre generasjoner ser ikke lenger på TV. Det første de trykker på er smarttelefonen, sa Yoshida.

Totalt åtte kameraer

Selv om Sonys mobilavdeling blør penger ryktes det at et nytt Xperia-flaggskip er på vei. Og ifølge det ferskeste ryktet kan denne telefonen bli en skikkelig kameraråtass.

Se bare her:

Annonse
Sony Xperia 8 kameraer
En kommende Xperia-telefon får seks kameraer på baksiden.

Det har nå lekket spesifikasjoner for en hittil uannonsert Xperia-telefon, og den har visstnok intet mindre enn seks kamerasensorer på baksiden.

Det er dobbelt så mange kameraer som kommende iPhone 11. Sammen med to kamerasensorer på fronten får den nye Xperia-modellen til sammen åtte (!) kameraer.

Sony kan ha gjort noe smart

Sonys telefoner har tradisjonelt sett ikke levert samme kvalitet som sine konkurrenter. Det er for så vidt ganske rart ettersom Sony leverer bildesensorer til flere av konkurrerende telefonprodusenter.

Men nå har Sony samlet bildesensor-avdelingen og smarttelefon-avdelingen under samme tak, noe som potensielt kan løfte Sonys smarttelefon-kameraer på høyde med de beste.

Ifølge Twitter-brukeren @Samsung_News_ får den hittil uannonserte Xperia-telefonen følgende kameraer på baksiden:

  • 1 x 20MP f/2.4
  • 1x 48MP f/1.2-f2/4
  • 1x 16MP f/2.4
  • 1x 8MP f/2.4
  • 1x 12MP f/1.2-f/2.4
  • 1×0.5MP time-of-flight (ToF)

Det ventes også at Xperia-telefonen får en 10MP-sensor samt en 0.3MP ToF-sensor over skjermen.

Kan vi vente oss zoom-funksjonalitet på høyde på med Huawei P30? Ultravidvinkel er nærmest garantert. Det samme er portrettmodus.

Det skal bli svært spennende å se om denne telefonen ender opp på markedet. Ifølge @Samsung_News_ er telefonen fortsatt under utvikling og det endelige produktet kan få andre spesifikasjoner.

Er det overkill med seks kameraer på baksiden, eller ser du nytteverdien? Fortell oss gjerne hva du mener i kommentarfeltet.


Kilde:
Slashgear

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse