PCI Express 6.0 allerede på trappene
Nå går utviklingen av PCI Express standarden raskere fremover.

Annonse


Gjetter du hvor kjapp PCI Express 6.0 blir?

Etter noen år med langsom utvikling begynner ting nå virkelig å skje i PCIe-verdenen. PCI Express (PCIe) er for mange entusiaster kjent som grensesnitt-standarden mellom viktige pc-komponenter, som for eksempel hovedkort, grafikkort, eller nettverskskort.

PCIe versjonsnummer 5.0 ble annonsert for ikke lenge siden, men den vil neppe finnes i produkter før til neste år. Men allerede før den kommer på banen er nå neste fremtidige generasjon på tegnebrettet. PCI-SIG kunngjorde i en pressemelding at de tekniske spesifikasjonsplanene for PCIe 6.0 er påbegynt.

Dobler overføring fra PCIe 5.0

Tradisjonen tro vil også denne doble overføringshastighetene fra foregående versjon. PCIe 5.0 lover allerede å bli dobbelt så rask som 4.0. Men med PCIe 6.0 sier PCI-SIG at målet blir å levere 64 GT/s – altså 64 milliarder overføringer per sekund! For å klare disse hastighetene benyttes avanserte teknikker som PAM-4 (fire nivåers Pulse Amplitude Modulation), og såkalt low latency FEC (Forward Error Correction).

Krevende bruksområder kommende år

Målt i datamengde skal den klare 256 Gigabyte i sekundet med en x16 konfigurasjon. PCIe 6.0 skal samtidig være bakoverkompatibel med alle tidligere generasjoner PCIe. Dette kan ved første øyekast se ut som langt mer enn hva som er nødvendig – men med tanke på den eksplosive veksten som forventes i kunstig intelligens, augmented reality, krevende simulatorer og datamodeller så vil grensesnitt som dette bli avgjørende for ytelse de kommende årene.

Annonse


Etter planen skal PCIe 6.0 ut til de første produktene på markedet innen utgangen av 2021.

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse