PCIe 5.0 blir dobbelt så rask som PCIe 4.0
PCIe 5.0 ventes klar for utrulling mellom 2020 og 2021.

Annonse


PCIe 5.0 blir dobbelt så rask som PCIe 4.0

Det har gått sakte med generasjonsskifter i grensesnitt-standarden PCI Express (PCIe) de siste årene. PCIe 4.0 har fremdeles lite støtte, men noen få produkter har sakte men sikkert begynt å støtte den. Før den igjen må vi gå helt tilbake ni år, til 2010 da PCIe 3.0 ble introdusert.

Treg adoptering av 4.0

AMD kommer snart med en tredjegenerasjons Ryzen-platform som skal være fullt PCIe 4.0 kompatibel, og vi har tidligere skrevet om nye SSD-disker som også skal støtte denne standarden. IBM var først ute med sin POWER9 prosessor, selv om denne riktignok var forbeholdt begrensede systemer.

Men relativt få andre leverandører har hoppet på toget – og nå er organet som utvikler og definerer den offisielle standarden allerede på vei med PCIe versjon 5.0. Det er gruppen PCI-SIG (PCI Special Interest Group) som er styringsorgan for versjonene.

Lynrask ny standard

De har nå begynt å publisere spesifikasjoner som er ganske så imponerende – selv om det nok vil ta et par år før vi kan begynne å se PCIe 5.0 implementert i produkter som hovedkort, nettverkskort, og SSD-disker. Vi snakker om overføringshastigheter på 4 GB per sekund over en PCIe 5.0 x 1 slot, som i 2003 krevde PCIe x 16 for å oppnå det samme.

Annonse


Selskaper som Intel kan muligens velge å hoppe over 4.0 versjonen, siden de allerede har laget sin egen CLX grensesnitt-standard. CXL teknologien til Intel bruker akseleratorer basert på PCIe 5.0 spesifikasjoner.

Neste måneds PCI-SIG konferanse vil nok avsløre en del flere detaljer om standarden, og om hvilke leverandører som forbereder seg først til å støtte den.

Kilde:
TechRepublic

Annonse


Annonse


Annonse