HouseParty-appen kjøpt opp av Epic Games
Du kan video-chatte med opptil syv andre venner på video i HouseParty.

Annonse


Epic Games har kjøpt app

HouseParty er en app for video-chatting, på lik linje med Whatsapp, Skype, eller FaceTime – med den forskjellen at den også tillater gruppesamtaler med opptil åtte personer på video samtidig. Den har også elementer fra Snapchat, som for eksempel at tekstmeldinger slettes etter et døgn.

Appen er mest populær blandt unge og tenåringer, og har 35 millioner brukere på verdensbasis. HouseParty ble lansert for tre år siden, men veksten har stagnert noe. På tross av dette ser utvikleren av Fortnite, Epic Games, tydeligvis potensiale med den sosiale media appen, og har altså nå foretatt oppkjøp.

Mulig del av Epic Games Store

Epic Games er mest kjent for sine store spill, og det er uvisst akkurat hvilke planer de har med å bringe en app som HouseParty inn i sin portefølje. En teori er at de kan bruke det hele til et slagt nytt sosialt nettverk for spillere.

De lanserte for ikke lenge siden sin egen nettportal for kjøp av spill – på lik linje med Origin og Steam. Mulig kan også gruppe-chatting via video bli en del av dette.

Annonse


Mål om mer empati i chat

I forbindelse med salget til Epic uttalte en av HouseParty-grunnleggerne, Sima Sistani, dette: “At vi nå blir del av Epic er et stort skritt fremover i retning av vår visjon om å gjøre empati en viktig del av kommunikasjon på nettet. Vi har til felles at vi ønsker å gjøre menneskelig kommunikasjon enklere og mer fornøyelig – og alltid med hensyn til personvern”

Kilde:
EnGadget