Samsung ba TV-kundene selv være ansvarlig for virus-sjekk
Smart-TV'er kan gi mye innhold - men er ikke uten sikkerhetsproblemer.

Annonse


Samsung ber kundene virus-scanne TV-ene sine

Samsung slettet nylig en melding som deres support-avdeling i USA hadde lagt ut på Twitter. I meldingen oppfordret de alle sine kunder til å aktivt scanne sine TV’er for virus ved hjelp av den integrerte antivirus-programvaren som følger med de fleste Samsung smart-TV’er.

“Forhindre angrep fra skadelige programvare på din TV ved å scanne for virus jevnlig med noen ukers mellomrom” het det fra Samsung i tweeten, som senere ble fjernet uten forklaring.

Fremdeles ikke automatisk antivirus

Enkelte mener det er et tankekors at selskapet, som er en av verdens største produsenter av smart-TV’er, ikke har automatisk antivirus scanning – men heller forventer at den jevne forbruker skal både huske og håndtere manuell virus-scanning på sin egen TV.

Ingen virus eller sikkerhetshull er kjent å være noe problem på Samsung TV’er, men bare for et par år siden demonstrerte amerikanske CIA at de uten særlig problemer hadde greid å lage et lite program som kunne installeres på smart-TV’er fra Samsung – og som deretter kunne bruke enhetens mikrofoner til å lytte på alt som ble sagt rundt apparatet.

Annonse


Smart-TV fortsatt ikke sikre nok

Samsung har da også laget og inkludert antivirus-rutiner som del av programvaren som følger med alle nye TV’er, men problemet er fremdeles at folks kjennskap til dette er for dårlig. Ikke minst at slike tiltak må manuelt startes via knotete og delvis skjulte menyvalg.

Som tommelfinger-regel bør man heller aldri legge inn personlige data som bankkort-detaljer og lignendene på smart-TV apper. Flere slike lar deg lett legge inn kortinformasjone og lignende for å betale for abonnement eller innhold. Dersom man aldri kjører antivirus eller antar at TV’en selv er trygg nok, risikierer man at slik informasjon kan komme i feil hender.

Kilde:
TheVerge

Annonse


Annonse


Annonse