Microsoft gir Linux-brukere håp om Edge
Microsoft dukket opp på Reddit for en spørsmålsrunde, blant annet ga de Linx-brukere litt mer håp.

Annonse


Microsoft gir Linux-brukere håp om Edge

Microsoft har en nyoppdaget kjærlighet for å samarbeide med andre selskaper – den siste tiden har de blant annet inngått partnerskap med Sony, og de har lent seg på bruk av programmer med åpen kildekode i langt større grad. Dette er til stor kontrast til før, da tidligere administrerende direktør Steve Ballmer omtalte denne måten å gjøre det på som kreft.

Ønsker å gi Linux-brukere nye Edge

Da er det ingen overraskelse at Microsoft ønsker å hente den nye, Chromium-baserte Edge-nettleseren til Linux etterhvert når det blir muligheter for dette.

Ingeniører fra Microsoft tok til Reddit for en spørsmålsrunde rundt den nye nettleseren, der de fortalte at de ikke ser bort i fra lansering av en versjon av nettleseren som er Linux-kompatibel, men at de på nåværende tidspunkt ikke aktivt jobber med en eventuell slik lansering. Det er verdt å påpeke at Microsoft har gitt ut en prøveversjon av den nye nettleseren på Mac, og at den fulle versjonen også blir tilgjengelig så fort selskapet er klare til å gi ut denne.

Ikke en prioritet, men sannsynlig

Bak det nye Edge-prosjektet finner man blant annet Sean som også deltok i spørsmålsrunden, der han skrev at fokuset deres er rettet mot å finpusse nettleseren for de plattformene som fra før av er prioritert. Likevel utelukker han ikke muligheten for å legge til Linux i denne listen etterhvert, ettersom det ikke ifølge ham selv ikke finnes tekniske barrièrer som hindrer en slik lansering.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse