Skjermbilde 2019-06-13 kl. 09.24.05
Samsungs rullbare skjermteknologi kan finne veien til en fremtidig smarttelefon.

Annonse


Glem brettbare telefoner

Galaxy Fold, Samsungs første brettbare telefon, skulle etter planen lanseres i vår. Det skjedde ikke, istedet ble lanseringen utsatt i hele verden som følge av skjermproblemer.

Samsung har teknologien

Men Samsung har flere ambisiøse prosjekter på gang. Nylig fikk Samsung et nytt patent godkjent av World Intellectual Property Office (WIPO).

Patentet viser at Samsung ser for seg å produsere en smarttelefon med en rullbar skjerm. Og hva er det, tenker du kanskje? Rullbare skjermer er faktisk ikke helt nytt, vi har tidligere sett at Samsung har gjort store fremskritt på dette området:

Øker skjermstørrelsen med minst 60 prosent

Illustrasjonene fra patentet viser at Samsung benytter seg av sin fleksible skjermteknologi for lage det som ser ut som en tradisjonell smarttelefon, men som kan bli mye større ved å rulle ut skjermen gjennom en slags skyvemekanisme. Skjermstørrelsen skal kunne økes med minst 60 prosent takket være denne teknologien.

Annonse


Når telefonen er i «normal»-modus ligger den rullbare skjermen gjemt på innsiden av telefonkroppen. Som du ser på patentbildene tar en slik skjerm opp mye plass – det kan se ut til at en slik telefon får en slags «hake».

Tar eksisterende teknologi et skritt videre

Teknologien er i og for seg ikke helt ny. Selv iPhone benytter seg av en lignende teknikk i sine iPhone-modeller. Ved å brette skjermen innover kan nemlig telefonprodusentene gjøre rammene på telefonen mindre. Samsung ser riktignok ut til å ta det hele et skritt videre, ved å la deg trekke ut skjermen for å gjøre den større.

Nå er Samsung-patentet nettopp bare det, et patent. Dermed er det ingen garanti for at teknologien finner veien til et reelt produkt. Men det kan heller ikke utelukkes.

Hva tenker du om rullbare skjermer? Er det noen nytteverdi i det?

Kilde:
The Verge

Annonse