Nettleseren Opera GX er dedikert for spillere
Kontrollpanelet til nye Opera GX lar deg selv styre minne- og CPU-bruken.

Annonse


Opera har lansert gaming-nettleser

Opera Software har en stund jobbet med å lage en egen nettleser spesialdesignet for pc-spillere. Nettleseren skal hete Opera GX, og vil bli fullstappet av funksjoner som vil gjøre hverdagen enklere for deg som spiller.

Lar deg kjøre spill samtidig

Den kanskje aller viktigste funksjonen er muligheten for å manuelt styre hvor mye ressurs- og minneforbruk du vil at nettleseren skal få lov til å bruke til enhver tid. Nettlesere som Chrome og Firefox kan jo ha en tendens til å bruke opp betydelig mye minne – og mange spillere ser seg ofte nødt til å stenge nettleseren sin bare for å få startet opp og kjørt sitt favorittspill uten problemer.

Men Opera GX ønsker å gjøre det mulig å ha deres nettleser oppe samtidig som man kjører spill. Den gir deg full kontroll over prosessor og minnebruk. Dette er bare en av funksjonene som Opera stolt vil vise frem.

Fargekontroll, VPN, og annonsestopper

Nettleseren skal bli det ultimate valget for pc-spillere – med integrert Twitch, Whatsapp, og Telegram – og hurtiglinker til blandt annet Discord og Reddit. For alle som liker full kontrol på farger og oppsett kan man også med Opera GX velge en hvilken som helst fargekombinasjon som matcher for eksempel Razer Chroma tastatur, mus, eller kabinettlys.

Annonse


Sist men ikke minst vil nettleseren få innebygget VPN og annonse-blokkering. En “early access” versjon av Opera GX er tilgjengelig fra i dag allerede, men mange andre funksjoner kommer til å bli rullet ut i de kommende månedene. Den endelige fullversjonen er planlagt ferdig en gang neste år.

Kilde:
EnGadget