Skjermbilde-2019-04-22-kl.-12.56.17-1280x720
Kina ber amerikanske teknologiselskaper om å drive lobbyvirksomhet i kampen mot Trump.

Annonse


Kina ber amerikanske selskaper om bryte Huawei-restriksjonene

Donald Trump har plassert Huawei på svartelista, noe som tvinger amerikanske selskaper til å avslutte forretninger med det kinesiske selskapet. Både Google, Intel og Qualcomm har allerede brutt sine bånd med Huawei.

Men kinesiske myndigheter advarer nå en rekke teknologiselskaper mot å overholde de nye restriksjonene. Ifølge New York Times har offisielle representanter fra den kinesiske regjeringen sagt at det vil få «alvorlige konsekvenser» hvis selskapene velger å samarbeide med Trumps Huawei-bannlysning.

Gigantene var til stede

Den amerikanske avisen skriver at advarslene ble formidlet gjennom flere møter tidligere denne uken, der representanter fra flere departementer i Kina deltok. Det er uklart hvilke selskaper som deltok på møtene, men ifølge NY Times var flere av verdens ledende brikkeprodusenter til stede, i tillegg til andre teknologigiganter, blant dem Dell, Microsoft og Samsung.

Kinesiske myndigheter skal ha advart selskaper mot å flytte produksjonen ut av USA, og skal samtidig ha bedt selskapene om å drive lobbyvirksomhet mot Trump-administrasjonen for å få slutt på bannlysningen.

Annonse


Kilde:
New York Times

Annonse