Apples hovedleverandør får ny ledelse
En av Foxconns fabrikker.

Annonse


Apples hovedleverandør får ny ledelse

Apple bruker som kjent det store selskapet Foxconn i Taiwan som produsent for mange av sine iPhone mobiler og komponenter. Foxconn utvikler ikke selv merkevareprodukter, men er verdens største kontrakt-leverandør av elektroniske produkter på anbud fra andre store selskaper.

Ønsker å bli Taiwans president

Sjef og grunnlegger for selskapet, Terry Gou, har i mange år hatt enerådende kontroll over alle store bestemmelser. Nå trapper han ned, og har bestemt seg for å overgi rollen til en yngre garde som kan ta over. Målet blir å etablere en styringskomité som i fellesskap kan ta ledelsen videre. Gou har valgt å gå inn i politikken, og stiller som kandidat i Taiwans presidentvalg neste år.

Aksjeverdien stupte

Investorer venter nå spent på hvilken retning Foxconn vil ta videre nå som det blir stor endring på øverste nivå. Gou har tidligere lovet at selskapet skulle investere 10 milliarder dollar for å opprette 13 000 nye arbeidsplasser i USA – og de annonserte også utbygging av et nytt fabrikk-kompleks i Sør-Kina for 8,8 millarder dollar.

Sjef og grunnlegger av Foxconn – Terry Gou

Den nye operasjonskomiteen antas å få rundt ti styremedlemmer. Endringen har derimot gitt usikkerhet i børsmarkdet. Da Gou først kunngjorde sitt valg i april om å forlate Foxconn, falt aksjeverdien med hele 24%. Apple har enda ikke kommentert på om eller hvordan omrokkeringen vil kunne påvirke produksjon av deres produkter.

Kilde:
Reuters

Annonse