Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dashboard er borte vekk i macOS Catalina.

Apple kan ha skrotet denne funksjonen for godt i macOS Catalina

Ikke uventet, men litt trist uansett.

Flere personer som bruker utviklerbeta av Apples nye programvare macOS Catalina (10.15) melder at et av systemets eldste funksjoner har gått vekk.

Finnes ikke lenger – kan ikke tvinges frem i Terminal

Om du mistenkte at det var prat om Dashboard så hadde du rett – det som i nyere tid har blitt en sekundær og litt mindre utnyttet funksjon for såkalte «widgets».

Forskjellige medier melder at appen ikke lenger finnes i Launchpad, og at den heller ikke kan tvinges frem gjennom Terminal. Det eneste håpet som gjenstår er hvis Apple henter den tilbake i en fremtidig beta, men det meste tyder altså på at Dashboard er borte for godt – dette styrkes av at også iTunes-ikonet er fjernet på tilsvarende måte slik at de to har fått det som ser ut som den samme behandlingen.

Mistet sin nytte

Apple introduserte Dashboard i 2005 da de lanserte OS X Tiger, i mange år representerte funksjonen en rask måte å foreta raske handlinger på enten det var å ta en titt på været eller gjøre en rask utregning i kalkulatoren. Likevel falt nytten over tid da Apple introduserte sidevinduet med widgets, og i Yosemite da de valgte å deaktivere funksjonen som standard.

Bruker du fortsatt Dashboard?

Kilde:
Engadget

Stikkord: catalina, dashboard, macos, macos catalina, widgets