IKEA med satsing på eSport - dette er de første produktene
IKEA satser innen gaming med den nye produktserien sin.

Annonse


IKEA med satsing på eSport – dette er de første produktene

IKEA har inngått partnerskap med selskapet UNYQ for å utvikle en rekke tilbehør til bruk innen gaming.

Hils på UPPKOPPLA

Om du er kjent med UNYQ fra før så vet du at de har sin spesialitet innen design og salg av gamingprodukter som gjør spilling til en lettere belastning på kroppen og en mer komfortabel opplevelse, der de blant annet anvender 3D-printere til å tilpasse spillingen etter brukerens krav.

IKEA har latt seg inspirere av teknikken og lanserer nå en rekke kalt UPPKOPPLA – prototyper av disse ble vist frem under selskapets årlige designkonferanse sammen med en applikasjon som måler biometrisk data.

https://www.youtube.com/watch?v=oLqWQ67OI_A

Annonse


UPPKOPPLA-serien inkluderer blant annet myke tastaturknapper for bedre grep, et tilbehør for å støtte håndleddet ditt samt noe for å holde kabelen til datamusen ute av veien.

Kan tilpasses etter egne preferanser

Den biometriske håndleddstøtten skal gjøre det mer komfortabelt å sitte timer i strekk med skriving eller spilling. Den kan i tillegg brukes i kombinasjon med applikasjonen som kan kjøre en scan på hånden din og følgelig justere håndleddstøtten.

Vanligvis er dette utstyr som fort kan ende opp med en dyr pris og som tradisjonelt appellerer til profesjonelle esport-utøvere, men IKEA ser nok sitt snitt til å gjøre dette mer populært blant vanlige gamere, også de med bevegelsesvansker.

– Lite utforsket

Tommy Ingemarsson fra Area Academy forteller at fokuset innen gaming alltid har vært på maskinvare, og at alt annet har blitt ignorert, der han påpeker hvor lite man har utforsket innen denne delen av spillindustrien.

Man er spent på hvordan tilgjengeligheten av produktene i UPPKOPPLA-serien blir, men det man vet er at produktene ikke vil selges i fysiske butikker – en må eksklusivt henvende seg til IKEA/UNYQ-applikasjonen. 

Kilde:
Engadget