Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå blir den gamle grensen for nedlasting over mobilnettet fjernet helt. (Ill.: Pexels)

Endelig fjerner Apple nedlastingsgrensen

Den nye 200MB-grensen forsvinner helt i høst.

Rett før helgen meldte Apple om at de skulle øke den øvre nedlastingsgrensen over mobilnettet fra 150 til 200 MB. Selv om dette var en relativt god økning så har mange stilt spørsmål ved hvorfor denne begrensningen i det hele tatt eksisterer.

Nå ser det ut til at Apple har tatt kritikken, og hørt på forslagene fra brukerne om at de heller foretrekker en advarsel dersom de velger å laste ned store filer over mobilnettet.

Tok kritikken til motmæle

Blandt nyhetene på dagens WWDC-konferanse annonserte Apple at de nå med iOS 13 vil fjerne grensen for godt. Dermed kan du laste ned hvor store filer du måtte ønske over mobilnettet – og ikke trenge å vente til du er tilkoblet wifi. Dette har hittil vært eneste mulighet for å hente ned og installere store spill som for eksempel PUBG, som er på hele 2 GB.

Slik ser den nye advarselen ut som brukerne nå får:

Denne er altså ment å informere deg om at du er tilkoblet mobilnett, og at hvis du velger å fortsette så kan du bli belastet med avgifter på databruk fra din mobilleverandør.

Advarsel kan fjernes helt

Kanskje best av alt er at Apple nå lar deg skru av dette helt. En ny innstilling i iTunes og App Store lar deg velge om du alltid skal få opp advarselen dersom filer overstiger 200 MB – eller om du bare vil fjerne advarslen helt.

Vel å merke kan man ikke skru dette helt av dersom man er ute på reise og tilkoblet utenlandske mobilnett.

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple, ios13, Mobil, nedlasting, wwdc