Skjermbilde 2019-06-03 kl. 09.06.44
Dette kartet viser at YouTube hadde problemer i flere deler av verden i går.

Annonse


Snapchat, Discord, YouTube og Gmail var nede

Google opplevde store problemer med sin Cloud Platform i går, søndag, noe som førte til at en rekke populære tjenester sluttet å fungere.

Nede i mange timer

Dette gjaldt både flere av Googles egne tjenester, men også mange tredjepartstjenester, blant annet Snapchat og Discord.

Problemet vedvarte i flere timer, ifølge Google Cloud Status Dashboard og skal ha oppstått som følge av «høy nettverksbelastning» i østlige USA.

Ifølge Down Detector var også YouTube nede, det samme var Gmail, Drive, Docs, Hangouts og Voice.

Annonse


Tredjepartstjenester bruker Google-teknologi

Både Discord, Snapchat og Vimeo, som alle var berørt av nedetiden i går, bruker Googles Cloud-plattform som backend-løsning.

Google erkjenner at mange opplevde problemer med ulike tjenester i går, selv om det langt i fra var alle som merket noe til det.

– Brukere kan oppleve treghet og periodiske feil. Vi tror vi har identifisert årsaken til belastningen og forventer å gjenvinne normal funksjonalitet om kort tid, skrev Google i en pressemelding.

Skal etterforskes

Etter flere timer var problemene løst. Da fulgte Google opp med en ny pressemelding.

– Problemet med nettverksbelastningen i østelige USA, som påvirket Google Cloud, G Suite og YouTube, har blitt løst for alle berørte brukere. Vi vil foreta interne undersøkelser av dette problemet og gjøre nødvendige forbedringer av våre systemer for å forhindre eller minimere sjansen for at noe slik skjer i fremtiden. Vi kommer til å tilby en detaljert rapport om denne hendelsen så snart vi har fullført vår interne gjennomgang.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse