Nye Mac Pro er modulær og minner om de eldre generasjonene.

Annonse


Dette er nye Mac Pro

Apple avslørte en helt ny Mac Pro med modulært design i kveld.

Apples pressemelding

Apple lanserer kraftig og helt ny Mac Pro og banebrytende Pro Display XDR

San Jose, California – I dag lanserte Apple helt nye Mac Pro, en banebrytende arbeidsstasjon, designet helt fra bunnen av, for profesjonelle brukere som sprenger grensene for hva en Mac kan brukes til. Selskapet lanserte også Apple Pro Display XDR, verdens beste skjerm for profesjonelle brukere. Helt nye Mac Pro er utviklet for å gi maksimal ytelse og de beste mulighetene for utvidelse og konfigurasjon. Den har Xeon-prosessorer i arbeidsstasjonsklassen med opptil 28 kjerner, minne med høy ytelse med kapasitet på hele 1,5 TB, åtte PCIe-utvidelsesplasser og grafikkarkitektur med verdens kraftigste grafikkort. I tillegg har den Apple Afterburner, et revolusjonerende akselerasjonskort som lar deg spille av tre strømmer med 8K ProRes RAW-video samtidig. 

Pro Display XDR har en massiv 32-tommers Retina 6K-skjerm med stort fargerom (P3), 10-bits farge og hele 1600 nit lysstyrke, overlegen kontrast med 1 000 000:1 og en utrolig visningsvinkel – til en banebrytende pris. Mac Pro og Pro Display XDR er de kraftigste verktøyene for profesjonelle brukere fra Apple noensinne, og sammen vil de revolusjonere måten brukerne arbeider på.

Annonse


«Vi utviklet Mac Pro for brukere som trenger et modulært system som sikrer ekstrem ytelse og gode muligheter for utvidelse og konfigurasjon. Med sine kraftige Xeon-prosessorer, massive minnekapasitet, banebrytende grafikkprosessorarkitektur, PCIe-utvidelse, Afterburner-akselerasjonskort og vakkert design, er nye Mac Pro et monster som hjelper profesjonelle brukere slik at de kan arbeide bedre enn noensinne», sier Phil Schiller, Apples globale markedsføringssjef. «Pro Display XDR er verdens beste skjerm for profesjonelle brukere og den perfekte følgesvennen til nye Mac Pro. Med Retina 6K-oppløsning, fantastiske farger, ekstrem lysstyrke og kontrast og et svært funksjonelt design har Pro Display XDR den beste funksjonaliteten blant alle skjermer til denne prisen.»

Priser og tilgjengelighet 

Helt nye Mac Pro koster fra $5,999 og blir tilgjengelig for bestilling i høst. Pro Display XDR koster fra $4,999, Pro Stand koster $999 og VESA-monteringsadapteren koster  $199. Alle produktene blir tilgjengelige for bestilling i høst. Du finner flere tekniske spesifikasjoner, konfigurasjonsmuligheter og tilbehør på apple.com/mac-pro og apple.com/pro-display-xdr.

Utrolig prosessorkraft, og massiv båndbredde

Utviklet for brukere som stiller strenge krav til prosessorytelse – for arbeidsoppgaver som produksjonsrendring, avspilling på mange hundre virtuelle instrumenter eller simulering av en app på et dusin iOS-enheter samtidig – Mac Pro har kraftige Xeon-prosessorer med opptil 28 kjerner, med 64 PCI Express-spor for overlegen ytelse og massiv båndbredde. I tillegg har den mer enn 300 W effekt og oppgradert kjølearkitektur som gjør at prosessoren kan brukes maksimalt hele tiden.

Enorm minnekapasitet og mange utvidelsesmuligheter

Mac Pro har overlegen minnekapasitet for å oppfylle behovene til profesjonelle brukere som arbeider med store prosjekter, analyserer omfattende datasett eller bruker flere profesjonelle apper samtidig. Nye Mac Pro har seks-kanalers minnearkitektur og tolv fysiske DIMM-plasser som kan fylles med hele 1,5 TB minne – den største kapasiteten i en Mac noensinne. Og med åtte PCI Express-utvidelsesplasser, dobbelt så mange som i forrige generasjons Mac Pro, kan profesjonelle brukere tilpasse og utvide systemet på måter som aldri før har vært mulig med en arbeidsstasjon.

Verdens kraftigste grafikkarkitektur

For profesjonelle brukere som animerer 3D-filmer, lager 8K-scener og bygger komplekse 3D-miljøer, er grafikkytelsen viktigere enn noensinne. Derfor har nye Mac Pro verdens kraftigste grafikkort og opptil 56 teraflops ytelse i ett system. Apple MPX-modulen, den banebrytende utvidelsesarkitekturen for grafikk, har for første gang i et grafikkort fått Thunderbolt-integrasjon og mer enn 500 W effekt. Og for å sikre svært stillegående drift avkjøles MPX-modulen av kjølearkitekturen i Mac Pro. 

Mac Pro kan leveres med grafikkortet Radeon Pro 580X. Mac Pro kan også leveres med Radeon Pro Vega II med ytelse på opptil 14 teraflops og 32 GB minne med 1 TB/s minnebåndbredde, den høyeste av alle grafikkprosessorer. I tillegg kan Mac Pro leveres med Radeon Pro Vega II Duo, som har to Vega II-grafikkprosessorer for hele 28 teraflops grafikkytelse og 64 GB minne, noe som gjør dette til verdens kraftigste grafikkort. Mac Pro har plass til to MPX-moduler, slik at du kan bruke to Vega II Duo-kort for å få smått utrolige 56 teraflops grafikkytelse og 128 GB videominne. 

Vi lanserer Apple Afterburner, et revolusjonerende akselerasjonskort

Nye Mac Pro leveres med Afterburner med en ASIC som kan programmeres og som dekoder opptil 6,3 milliarder piksler i sekundet. Med Afterburner kan videoredigerere som bruker kameraer med høy kvalitet som krever konvertering av filformater for å forenkle redigeringen, nå bruke det opprinnelige formatet fra kameraet og dekode opptil tre strømmer 8K ProRes RAW-video og tolv strømmer 4K ProRes RAW-video i sanntid1, slik at de får en mye bedre arbeidsflyt.

Vakkert, modulært kabinett med 360-graders tilgang

Designen til nye Mac Pro starter med en avansert ramme av rustfritt stål og et kabinett av aluminium som kan løftes av for å gi 360-graders tilgang til hele systemet. Rammen er grunnlaget for modulariteten og fleksibiliteten, og den har håndtak som gjør det enkelt å flytte Mac Pro rundt i studioet. Kabinettet har også et elegant gitter for maksimal ventilasjon og minimal støy. Hvis du foretrekker å montere Mac Pro i rack i redigeringsstudio eller maskinrom, kommer det en optimalisert modell for dette til høsten. 

Ytelse som kan forvandle arbeidsflyten for profesjonelle brukere

Med Xeon-prosessorer med opptil 28 kjerner, 56 teraflops grafikkytelse og det banebrytende Afterburner-kortet har nye Mac Pro ytelse som kommer til å forvandle måten profesjonelle brukere arbeider på. Mange profesjonelle apputviklere har oppnådd fantastiske resultater som aldri før har vært mulig med en enkelt arbeidsstasjon. 

  • Blackmagic Design sikrer fullstendig CPU- og multi-GPU-akselerert 8K sanntidsredigering, effekter og fargekorrigering i ProRes 4444 for første gang på noe system.
  • Avid kan støtte opptil seks HDX-kort, noe som gir flere IO, flere stemmer og to ganger så god sanntids DSP-behandling som noe annet system i Pro Tools.
  • Maxons Cinema 4D gir 20 prosent raskere GPU-rendring enn en Windows-arbeidsstasjon med tre NVIDIA Quadro RTX 8000-grafikkort. 

Du finner mer informasjon om ytelsen til nye Mac Pro på apple.com/mac-pro.

Pro Display XDR har den største Retina-skjermen noensinne

Pro Display XDR har et 32-tommers LCD-panel med 6016 x 3384 Retina 6K-oppløsning med mer enn 20 millioner piksler. Det gir en superskarp og virkelighetstro opplevelse i høy oppløsning og nesten 40 prosent mer skjermplass enn en Retina 5K-skjerm. Med stort fargerom (P3) og ekte 10-bits farge for mer enn én milliard farger får de profesjonelle brukerne en mer virkelighetstro opplevelse, som er helt avgjørende ved video- og fotoredigering, 3D-animering eller fargegradering. I tillegg har Pro Display XDR bransjens beste polarisatorteknologi, noe som sikrer en ekstremt bred visningsvinkel med god fargegjengivelse, slik at flere personer kan få en mer riktig visning samtidig, selv når de ikke ser rett på skjermen. For å unngå gjenskinn har Pro Display XDR et bransjeledende antirefleksbelegg, og den kan også leveres i en innovativ, matt utførelse med såkalt nanotekstur, der glasset er behandlet på nanometernivå for å redusere gjenskinn.

Ekstremt dynamisk område gjør innholdet levende

Pro Display XDR tar høyt dynamisk område til et helt nytt nivå for å på en bedre måte gjenspeile det øyet ser i den virkelige verden. Pro Display XDR har et direkte bakbelysningssystem med mange LED-dioder som gir lysstyrke på 1000 til 1600 nit, som er mye høyere enn i tradisjonelle skjermer. Pro Display XDR har et avansert kjølesystem som bruker aluminiumsgitteret som en kjøleribbe, slik at skjermen kan brukes med lysstyrke på 1000 nit kontinuerlig, noe som aldri før har vært mulig til denne prisen. Og med kontrast på hele 1 000 000:1 blir bildene mye bedre. De lyse partiene blir lysere, de mørke partiene blir mørkere, og detaljene blir bedre over hele spekteret.

Elegant, fleksibel og modulær design for profesjonelle brukere

Pro Display XDR har et svært funksjonelt og fleksibelt design med en glassflate som går fra kant til kant og en ramme på bare ni millimeter i et elegant aluminiumskabinett. Pro Stand har en intrikat konstruert arm som er en perfekt motvekt til skjermen, slik at den oppleves nesten vektløs og enkelt kan plasseres i ønsket posisjon. Med Pro Stand kan Pro Display XDR både vinkles og justeres opp og ned, og skjermen kan også roteres til portrettmodus, perfekt når du for eksempel skal retusjere bilder, designe et nettsted eller skrive kode. Det er enkelt å montere og demontere Pro Stand, slik at du kan ta den med deg dit du trenger den. Profesjonelle brukere som har egne krav til montering, kan bytte ut Pro Stand med en VESA-adapter. Med en enkelt Thunderbolt 3-kabel kobles Pro Display XDR sømløst til Mac, inkludert nye Mac Pro som støtter opptil seks skjermer og hele 120 millioner piksler. 

Testene ble utført av Apple i mai 2019 med førproduksjonsenheter av Mac Pro med 28-kjerners Intel Xeon W-prosessor på 2,5 GHz og 384 GB RAM og to AMD Radeon Pro Vega II-grafikkort med Infinity Fabric Link og 32 GB HBM2 hver, konfigurert med Afterburner og en 4 TB SSD. Mac Pro ble testet med en 5K-skjerm. Testet med førlanseringsversjon av Final Cut Pro X med et bilde-i-bilde-prosjekt på 50 sekunder med tre strømmer Apple ProRes RAW-video med oppløsning på 8192 x 4320 og 29,97 bilder per sekund, et bilde-i-bilde-prosjekt på 50 sekunder med syv strømmer Apple ProRes RAW-video med oppløsning på 4096 x 2160 og 59,94 bilder per sekund, et bilde-i-bilde-prosjekt på 50 sekunder med tolv strømmer Apple ProRes RAW-video med oppløsning på 4096 x 2160 og 29,97 bilder i sekundet, og et bilde-i-bilde-prosjekt på fem minutter med 16 strømmer Apple ProRes 422-video med oppløsning på 4096 x 2160 og 30 bilder i sekundet. Ytelsestestene ble utført med bestemte datasystemer og viser den omtrentlige ytelsen til Mac Pro.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse