Spotify får noe helt nytt

”Sosial lytting” kommer til Spotify
Social Listening can bli det neste store for strømmetjenester.

En bruker som gravde i koden til Shopify har oppdaget en hittil ukjent funksjon i den populære musikk-appen. Det er snakk om et bortgjemt menyvalg kalt Social Listening – foreløpig bare synlig for ansatte i Spotify – hvor man kan sette opp en kø med låter som venner kan redigere og høre på.

Fremdeles under testing

Ideen skal være at du og dine venner kan scanne en spesiell QR-lignende kode, og deretter får alle en spilleliste med låter som dere kan oppdatere og høre på sammen.

Spotify har etter oppdagelsen bekreftet til TechCrunch at de jobber med slik funksjonalitet, men ville ikke si så mye mer om hvordan det hele skal fungere eller når det blir offentliggjort. En talsperson sa at “vi tester stadig nye produkter og opplevelser, men har ingen videre nyheter å meddele på dette tidspunkt”.

Annonse

Ny måte å høre musikk med venner på

Det finnes allerede spillelister som flere kan jobbe med – men “sosial lytting” skal ta dette et steg videre med deling av lister i sanntid. Det burde heller ikke være noe teknisk i veien for at full synkronisert lytting kan komme til Spotify etterhvert. Da kunne brukere også lytte på samme sang, helt synkronisert, på samme tid. Men slikt er bare teorier foreløpig.

Social Listening er som sagt en gjemt prototype-funksjon inntil videre, men skal ifølge de som har sett den være et menyvalg med beskrivelsen “Connect with friends: Your friends can add tracks by scanning this code – You can also scan a friend’s code”.

Ikke helt nytt konsept

Diverse former for sosiale lytteopplevelser har vært forsøkt tidligere. Facebook prøvde seg med “Listen With” i 2012, og Turntable.fm hadde en kort periode noe som lot brukere delta i et virtuelt chatterom for å høre musikk samtidig med hverandre. Ingen av disse varte særlig lenge.

Konkurransen blandt de store musikk-strømmetjenestene tilspisser seg, med kjemper som Apple Music, Tidal, og YouTube inne på banen sammen med Spotify. Siden de fleste har omtrent samme månedspris og utvalg, gjelder det å tilby nye måter å finne og oppleve musikk på. Sosial lytting, eller Social Listening som Spotify nå kaller det, kan bli en bedre måte å nyte god musikk sammen med dine venner på.

Kilde:
TechCrunch

Annonse
Annonse