Kjører spill i 1080p oppløsning uten grafikkort

Kjører spill i 1080p oppløsning uten grafikkort
Om ikke lenge kan du spille spill i 1080p på bærbar uten grafikkort.

Prosessor-kjempen Intel har jobbet lenge og iherdig med å ta igjen AMD når det gjelder integrert ytelse på grafikk. Skal man spille spill på for eksempel en bærbar pc, er det litt begrenset hvor hardt man kan presse innstillingene uten at det går på bekostning av bildekvalitet og oppdateringsfrekvens (FPS).

Gladnyhet for spillere på bærbar pc

Bærbare pc’er spesielt har jo begrenset med plass til å holde store og kraftige grafikkort – og selv om det finnes mange på markedet med små grafikkort inkludert så må ofte hovedprosessoren selv gjøre mye av jobben. Heller ikke alle med stasjonære pc’er har råd til de beste og dyreste kortene – så med drahjelp fra en god CPU kan man allikevel ha glede av spill.

Intels nye 10 nm “Ice Lake” prosessor lover nå å kunne levere solid ytelse i spill – selv helt uten grafikkort. De har demonstrert at deres nye CPU klarer å takle spill som CS:Go i full 1080p skjermoppløsning, med minimum 60 FPS (bilder per sekund).

Annonse

Takler CS:Go i 1080p problemfritt

Dette er et ganske stort fremskritt, siden de fleste prosessorer på bærbare pc’er har problemer med å holde slike ytelsestall. Uten grafikkort, og på en eldre prosessor, vil man ofte kunne oppleve hakkete bilde, og irriterende forsinkelser i spillet som kan ødelegge spillegleden.

Ice Lake prosessoren skal gi opptil 72 prosent mer ytelse i CS:Go, og 42 prosent mer i Overwatch. Disse er bare noen av de få spillene som hittil er testet – men alt i alt lover det bra for spillfans. Ice Lake kjørte faktisk CS:Go opp mot 70 FPS i en live demonstrasjon.

Presser hva som er mulig med 11. generasjon

Verdt å merke riktignok er det at spillene ikke ble kjørt på de høyeste innstillingene – og en prosessor alene kan aldri måle seg med å kjøre spill sammen med et dedikert grafikkort. Men det er allikevel en god bragd av Intel det de nå har fått til med sin 11. generasjons CPU.

Les også:

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse