Skjermbilde 2019-05-28 kl. 11.20.39
Intel har annonsert 10. Gen Core-brikker, aka Ice Lake.

Annonse


Et stort steg for Intel: «Ice Lake»-prosessorene kommer til PC-er i år

Intel har nå kunngjort at deres 10. generasjons prosessorer, også kjent som Ice Lake, er klare for levering. Det betyr at vi forbrukere bør kunne se disse prosessorene i nye produkter i god tid før jul.

Milepæl for Intel

Forrige generasjons prosessorer, slik som Whiskey Lake, ble produsert med 14nm-prosessen. Ice Lake, derimot, er produsert med 10nm-prosessen. Det er et stort skritt i riktig retning for Intel, som har måttet utsette disse prosessorene i flere år. Ettersom 10nm-prosessen gjør det mulig å få flere små komponenter inn på en liten brikke, skal det i teorien gi en saftig ytelsesboost sammenlignet med eldre brikker. Hva forskjellen blir i praksis gjenstår å se.

Det taler heller ikke til Intels fordel at AMD allerede har 7nm-prosessorer, slik som tredje generasjons Ryzen-brikker, som ble annonsert i går.

Bildet nedenfor viser spesifikasjonene for Intels nye prosessorer:

Annonse


Tynnere og lettere PC-er

Det vi vet er at Ice Lake vil komme i variantene Core i3 (9W), Core i5 (15W) og Core i7 (28W). De vil få opptil fire kjerner og åtte tråder (altså ikke mer enn forrige generasjon), med en turbo på opptil 4.1GHz.

Intel hevder at Ice Lake-brikkene gjør det mulig å produsere tynnere og lettere bærbare datamaskiner og kombinerte PC-er/nettbrett.

Med Ice Lake introduserer Intel en ny arkitektur kalt Sunny Cove. Denne skal levere 18 prosent forbedring når det kommer til såkalte instruksjoner per syklus sammenlignet med forrige generasjon. Prosessorene kommer også med en ny 11. generasjons grafikkarkitektur som støtter 1080p-gaming.

Raskere AI

Prosessorene vil bruke Intels DL Boost (Deep Learning) for å øke AI-ytelsen. En annen komponent, Gaussian Network Accelerator (GNA) er bygget inn i SoC-en – denne vil ta seg av arbeidet med små AI-oppgaver og gjør det mulig for de resterende kjernene å jobbe mer effektivt. Totalt vil Ice Lake-prosessorene tilby opptil 2.5 ganger så høy AI-ytelse som forrige generasjon.

Intergrert Thunderbolt 3

Thunderbolt er integrert i Ice Lake-CPU-ene. Dette har gjort det mulig for Intel å spare plass, noe som gjør at PC-produsenter kan plassere Thunderbolt-porter på begge sider av maskinene deres. Den integrerte Thunderbolt-tilkoblingen skal også bruke mindre strøm enn tidligere.

Integrert Wi-Fi 6

Intel har nå integrert den nye trådløse standarden. Selskapet hevder at dette skal kunne gi opptil 3 ganger så høy hastighet over 802.11ac.

Kilde:
Intel

Annonse