Skjermbilde 2019-05-27 kl. 13.14.04
AMD lanserer nytt grafikkort for PC-er.

Ikke kjøp nytt grafikkort før 10. juni

Nvidia har vært markedsledende innenfor grafikkort-segmentet i årevis, men AMD har ikke gitt opp konkurransen.

AMD satser nå på Navi – selskapets neste generasjons grafikkort. Sony har blant annet valgt å ta i bruk Navi-kort i kommende PlayStation 5.

Basert på 7nm

Men også PC-eiere får dra nytte av Navi. AMD har nå kunngjort en ny familie av grafikkort for skrivebordsmaskiner. Serien har fått navnet AMD Radeon RX 5700 og kommer i juli i år.

Navi er oppfølgeren til RX Vega-serien som ble lansert i august i 2017, og er basert på et 7nm-designet. Arkitekturen stammer fra noe AMD kaller RDNA, som står for Radeon DNA.

RX 5700 får høyhastighets GDDR6-minne og støtte for PCIe 4.0-grensesnittet.

Yter bedre enn RTX 2070

Selskapet hevder at RDNA leverer 1.25x høyere ytelse per klokking og 1.5x høyere ytelse for hver watt sammenlignet med den forrige Graphics Core Next (GCN)-arkitekturen som ble brukt i Polaris og Vega-GPU-er.

Ifølge en Strange Brigade-demo som ble vist frem under AMDs Computex-arrangement i går, yter Radeon RX 5700 10 prosent bedre enn Nvidias RTX 2070-kort.

Vent til juni

Det ventes mer informasjon om RX 5700 under E3 i juni, og kortet, som er myntet på gamere, vil lanseres en gang iløpet av juli.

Hvis du vurderer å kjøpe nytt grafikkort kan det altså lønne seg å være litt avventende. Selvfølgelig vil prisen være avgjørende for mange, men foreløpig vet vi ikke hvor mye kortet koster. Svaret får vi i juni.

Kilde:
Wccftech