Bilimportør kutter 200 årsverk grunnet eksplosiv elbil-vekst
Den norske bilimportøren Bertel O Steen har slitt med salgstallene.

Annonse


Bilimportør kutter 200 årsverk grunnet eksplosiv elbil-vekst

I et intervju med Nettavisen innrømmer bilimportøren Bertel O Steen at de ikke var godt nok forberedet for det raskt voksende behover for elbiler i Norge. Selskapet har hatt stor vekst de siste årene – med sitt beste år på resultatsiden i 2017. Fjoråret begynte også sterkt, men dabbet av betraktelig siste halvår, og starten på 2019. Såpass drastisk var fallet i omsetning, at noe nå må gjøres.

Bemanningsjustering

200 årsverk skal nå kuttes hos Bertel O Steen for å forhindre større tap. Bjørn Maarud, administrerende direktør, forteller til Nettavisen at ikke bare økning i elbil-salget i seg selv var utfordrende – men også nyhetene om utvidelse av bomringer.

Maarud forklarer situasjonen slik:

“Oppbyggingen av de nye bomringene i Oslo var vanskelig å forutse for seks måneder siden, og denne utviklingen kommer ikke til å snu. Første halvår av 2018 var veldig bra, men trenden begynte å komme i annet halvår og fortsatte inn i første tertial i 2019.

Vi tror utviklingen med elbiler blir den nye normalen fremover. For førstegenerasjons elbiler pågår det en sterk priskrig. Når de store aktørene som Mercedes kommer med store volumer av elbiler i 2020, tror vi priskrigen fortsetter. Dette har både et kortsiktig og langsiktig perspektiv.”

Annonse


På den annen side presiserer han at Bertel O Steen allerede er godt i gang med å være bedre forberedt til det økende behovet for neste år. De skal importere fler elbiler på kort sikt – blandt annet Mercedes EQC, Kia e-Soul, DS 3 Crossback E-Tense, og Peugeot e-208.

Kilde:
Nettavisen

Annonse