Huawei kan miste støtte for SD kort
Det kan bli slutt på microSD kort i kommende Huawei modeller.

Huawei kan miste støtte for SD kort – kastet ut av Wi-Fi-styret

Om ikke det var ille nok for Huawei å ha mistet avtaler med store partnere som Google, Intel, og Qualcomm ble det ikke bedre i dag da tre andre viktige organisasjoner nå også kutter forbindelsene til selskapet. Som vi har skrevet om den siste tiden har altså Huawei kommet i meget hardt vær fra USAs myndigheter. USA vil slå ned på det de mener er en urettferdige handelsbalanse mellom de to landene – og ikke minst å forsvare sine sikkerhetsmessige interesser.

Frykt for spionasje hovedårsak

USA argumenterer med at spesielt Huawei og visse andre kinesiske telekomselskaper har – eller kan ha hatt – planer om overvåking i USA gjennom sine mobil- og nettverksprodukter.

Ikke mindre enn tre store bransjeorganisasjoner følger altså nå etter de andre som har brutt med Huawei. Disse er SD Association, Wi-Fi Alliance, og RAM Spec Group. Alle er svært viktige for mobilprodusenter, da de står for formell godkjenning og lisensiering av utbredt minne- og nettverksteknologi.

Mangler foreløpig alternativer

En direkte effekt av dette kan muligens bli at fremtidige Huawei mobiler ikke kan offisielt støtte minnekort med SD/microSD standarden. Det kan også bli vanskelig for dem å få formell Wi-Fi sertifisering av nettverk og internt minne i telefonene. Selskapet selv trakk seg frivillig fra en annen organisasjon – JEDEC, som standardiserer halvledere.

Huawei får en tre måneders ”trøsteperiode” på seg til å avklare alternative leverandører og bransjeorganisasjoner. De vil i mellomtiden også forsøke å få omgjørt avgjørelsene til USAs regjering, men Kina som land er allerede i en presset situasjon med 25% tariff-avgifter på eksport til USA.

Kilde:
AppleInsider