Robot trekker fly
Du har neppe sett en robothund slepe et fly før.

Annonse


Her trekker robothunden et fly på 3 tonn

For robot-interesserte lever vi i en meget spennende tid: vi har tidligere sett ulike roboter utføre imponerende oppgaver, slik som salto, hopping, sortering av varer på lager, løping og ikke minst: trekking av veldig tunge ting.

Sleper et passasjerfly

Nå har vi fått et nytt og godt eksempel på sistnevnte. Forskere fra Italias Istituto Italiano di Tecnologia har nå utviklet en robothund med store krefter.

I en ny video forskerne har offentliggjort, får vi se HyQReal trekke et Piaggio P180 Avanti passasjer-fly ti meter på Genova-flyplassen i Italia.

Hopp til 2:44 hvis du vil gå direkte til selve slepingen:

Annonse


En redningshund under katastrofer

Forskerne ville med hendelsen, som skjedde i forrige uke, bevise at roboten kan brukes i tenkte nødsituasjoner der mennesker må reddes. Her kan man se for seg at roboten kan redde noen ut fra et farlig område, for eksempel under en brann, eller på andre steder der nødetatene ikke har enkel tilgang.

– Å taue et fly har gjort det mulig for oss å demonstrere styrken til roboten, energianatomien og vise frem et design som passer for sitt bruk. Vi ville prøve noe som aldri hadde blitt gjort før, og forrige uke lyktes vi, sier prosjektleder Claudio Semini i en uttalelse.

Forskerne har jobbet med ulike versjoner av denne roboten helt siden 2007. Inspirasjonen skal de ha hentet fra naturen.

Boston Dynamics har gjort noe lignende

De italienske forskerne er ikke er de eneste som har utviklet sterke roboter. Tidligere i år demonstrerte amerikanske Boston Dynamics at deres robot SpotMini også er i stand til å trekke tunge ting.

Imidlertid krevde det totalt 9 SpotMini-roboter for å trekke lastebilen i klippet under

Kilde:
CNET