Samsung kan levere OLED skjermer til Apple
Ekstremt tynne OLED paneler kan bli fremtiden for bærbare pc'er.

Annonse


Apples neste-generasjon MacBook Pro kan være langt unna

Flere kilder antyder for tiden at Apple planlegger 16-tommers utgave av MacBook Pro. Ikke nok med det – men ryktene skal ha det til at både denne, og 11-tommers iPad Pro, skal få helt nye OLED skjermer istedet for LCD.

Det at det er få rykter, og at det ikke har lekket patent-tegninger, tyder sågar på at helt nye MacBook Pro er et stykke unna.

Og, Apple oppdaterte akkurat de nåværende modellene med ny innmat:

OLED skjermene kan kunne komme fra Samsung, som har solid ekspertise og erfaring i utvikling av ultra-tynne OLED skjermer. Dette er samme teknologi som også brukes i deres brettbare Galaxy Fold mobil. Neste utgaver av MacBook Pro og iPad Pro vil neppe utnytte den bøyelige karakteristikken til Samsungs spesielle skjermer – men de vil kunne dra stor nytte av drastisk redusert vekt og mye tynnere format.

OLED fremtiden for det bærbare markedet

De fleste bærbare pc’er på markedet, inkludert Apples bærbare modeller, bruker for det meste fremdeles LCD-teknologi for skjermene sine. Ulempen med disse er at de krever et ekstra panel med belysning bak selve skjerm-elementet – noe som bidrar til tykkelsen på dagens bærbare skjermer.

Annonse


En annen fordel med OLED paneler er at sorte områder (“tomme” piksler) ikke belyses, og dermed gir betydelig mer kontrast mellom lyse og mørke områder. OLED skjermer bruker ikke baklys, men har istedet integrert belysning av hver individuelle piksel.

Samsung blandt de beste på skjermteknologi

Samsung står som sterk leverandørkandidat for Apple siden de også bruker en særegen teknologi for å produsere skjermpanelene. Prosessen kalles for TFE, som står for Thin Film Encapsulation. Kort fortalt er det snakk om å innkapsle OLED-panelene i en svært tynn, men sterk folie som holder panelet sammen – istedet for den tradisjonelle metoden som involverer glass- eller hardplast-deksler. Samsung på sin side skal være i forhandlinger med underleverandører av materialer.

Kan endre fremtiden for MacBook og iPad

Apple ser på dette som svært interessant for sin Macbook Pro serie, da de kan potensielt lage enda tynnere og lettere modeller. Eventuelt kan de ha samme størrelse, men bruke den innsparte plassen internt til for eksempel større batteri-kapasitet.

Selskapet skal allerede i mars ha mottatt prøver på OLED-panelene fra Samsung, og sistnevnte er selvsagt ivrige etter å få Apple som storkunde.

Kilde:
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse