MacBook Pro får kraftigere prosessorer og bedre tastatur
Både 13- og 15-tommers MacBook Pro får store ytelsesløft.

Annonse


Apple har lansert den kjappeste MacBook Pro-modellen noen sinne

Apple holder det de lover om å jevnlig oppdatere sine bærbare MacBook modeller. I dag ble nye versjoner av deres MacBook Pro offentliggjort, hvor spesielt ytelse og tastaturet skal få betydelige forbedringer. For første gang kommer 8-kjerners prosessorer til 15-tommers modellen, og det i form av 9. generasjons prosessorer fra Intel. En 6-kjerners utgave skal også være tilgjengelig.

Detaljer offentliggjort

De nye spesifikasjonene for som ble kjent i dag er som følger:

  • 2.6 GHz 6-core i7, med 4.5 GHz Turbo Boost
  • 2.3 GHz 8-core i9, med 4.8 GHz Turbo Boost

Det skal også komme en konfigurerbar utgave som har 2.4 GHz 8-core i9, med 5 GHz Turbo Boost

Tallene over er for 15-tommers varianten, og veiledende priser i USA skal være henholdsvis 21 000 og 24 500 kroner. 13-tommers MacBook Pro får ikke like mange oppgraderingsvalg, men skal allikevel ha 8. generasjon 4-kjerners Intel prosessorer. Turbo Boost vil tross en litt svakere prosessor kunne gi ganske så gode ytelse på mange av oppgaver som bare krever en kjerne. Ifølge Apple så er den raskeste av de nye 15-tommers modellene 40 prosent raskere enn forrige generasjon Macbook Pro.

Annonse


Mer presist tastatur skal forhindre feiltasting

Et kjent problem for mange brukere av MacBook Pro er at tastaturet ofte ”henger” og kan skrive ut doble bokstaver, eller til tider ikke skrive ut tegn etter tastetrykk. Apple vil nå adressere dette, med korrigert følsomhet på tastene i de nye modellene. Endringen skal involvere bruk av nye materialer i og under tastene, og dette skal motvirke doble eller oversette tegn og tastetrykk.

Som et videre steg i bedre kundeservice vil Apple nå også tilby enda bedre støtte for alle som har problemer med tastaturet. De lover kjappere reparasjonstider på ødelagte tastaturer – og vil utvide sitt Keyboard Service Program til nå også å dekke 2018 MacBook Pro, samt nåværende modeller av MacBook Air.

Reparasjoner skal dekkes inntil fire år etter kjøp av ny bærbar.

Kilde:
SixColors

Annonse